AcasăPoliticaPonta o critica foarte dur pe actuala sefa de la MJ

Ponta o critica foarte dur pe actuala sefa de la MJ

Urmarile deciziei CCR privind interceptarile continua sa produca reactii in spatiul public. Una dintre cele mai recente- si, de ce nu- cele mai categorice este cea a fostului premier Ponta.

Parlamentarul care, pana in noiembrie anul trecut, a fost sef la Palatul VIctoria e foc si para pe actualul ministru al Justitiei. O afirmatie recenta a sefei de la MJ, facuta pe un site de socializare, tocmai in incercarea de a lamuri unele aspecte in privinta Ordonantei de urgenta a Guvernului, „solutia provizorie” adoptata vinerea trecuta, dupa aflarea motivarii deciziei Curtii Constitutionale, potrivit careia, nefiind organ de cercetare penala, SRI-ul nu poate face interceptari in dosare, cu anumite exceptii, l-a nemultumit atat de tare pe fostul premier, incat a trecut la randul sau la taste si, tot pe Facebook, a oferit un punct de vedere cat se poate de categoric la adresa emitentei lamuririlor respective.

(sursa foto: captura Facebook/ Victor Ponta)

Prin care a facut trimitere la perioada comunista, mai exact la anii ’50. „M-am tinut departe de discutiile din ultima perioada. Dar cand vad un ministru al Justitie dintr-o tara membra UE ca gandeste si actioneaza ca o kaghebista sinistra fac un apel catre toti cetatenii inca liberi din Romania – drepturile noastre fundamentale NU sunt „un lux teoretic”! Daca iar tacem de frica vom ajunge mult mai rau decat in anii 50 cand comunistii (cu exact aceeasi gandire ca Madam Pruna sau Macovei) au distrus aceasta tara!”, suna mesajul facut public de catre fostul premier.

Precizarea la care face referire Victor Ponta este urmatoarea: „OUG adoptata vineri nu restrange drepturi si libertati, ci tocmai le face efective. Cu o urmarire penala si o combatere a infractionalitatii slabe, discutia despre drepturi e un lux teoretic”, a doua ‘clarificare esentiala’ din randul celor patru pe care Raluca Pruna le-a facut, seara trecuta, in chesitunea OUG privind interceptarile. Trebuie amintit, insa, faptul ca, in cursul acestei dimineti, ministrul Justitiei a demontat ideea vehiculata in ultimele zile. „Critici cum ca am fi reinfiintat nu stiu ce divizie a Securitatii sunt complet nefondate”, a sustinut Raluca Pruna, amintind ca, prin aceasta OUG, SRI-ul isi mentine atributiile in privinta unor aspecte ce tin de siguranta nationala si de combaterea terorismului.

224 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger