AcasăPoliticaPonta nu asteapta pana luni sa ii dea un raspuns lui Antonescu:...

Ponta nu asteapta pana luni sa ii dea un raspuns lui Antonescu: Vreau sa ramanem alaturi de colegii liberali. Doresc USL

Premierul sustine ca ii poate raspunde inca de astazi partenerului sau de la conducerea Uniunii Social Liberale, care declarase, cu scurt timp inainte, ca social-democratii au timp pana luni sa-si anunte pozitia cu privire la schimbarile din guvern si la numirea lui iohannis ministru de Interne, dar si vicepremier.

Intrebat, in cadrul unei interventii in direct la RomaniaTV, cu privire la faptul ca Antonescu a afirmat, in cadrul declaratiei de presa, pe care a sustinut-o miercuri la pranz, si faptul ca ar vrea un guvern USD, nu un Executiv in formula USL, Ponta a raspuns ca nu se pune problema de asa ceva, pentru ca social-democratii isi doresc sa ramana in continuare in alianta de guvernare, alaturi de liberali. „Vreau sa gasim solutii sa rezolvam criza, sa ramanem alaturi de colegii liberali si in Guvern si in majoritatea parlamentara”, a sustinut primul-ministru.

Citeste si: Antonescu: Ponta construieste GUVERN USD, care sa inlocuiasca GUVERNUL USL. Noi am cam fost dati afara de la guvernare

Totodata, Ponta spune ca e dispus si maine sa ii numeasca pe cei patru. „Doresc USL si din acest punct de vedere, astazi (miercuri-n.r), nu luni, maine dimineata ii numesc pe domnii ministri (pentru cele patru portofolii -Eugen Nicolaescu la Finante, Teodor Atanasiu – la Economie, Klaus  Iohannis – Interne si Cristian Busoi la Sanatate)”, a punctat seful Guvernului.

In asteptarea deciziei liberalilor, seful Executivului spune ca, indiferent de care va fi aceasta, nu are de gand sa schimbe membrii PNL care ocupa, la acest moment, diverse functii in Cabinetul pe care il conduce, pentru ca este multumit de munca lor. „Indiferent ce se va decide, nu voi propune revocarea niciunul ministru liberal si niciunui membru liberal care ocupa o functie in Guvern. Sigur, poate sa ii retraga propriul lor partid, cum s-a intamplat cu domnii Chitoiu si Gerea”.

 

282 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger