AcasăPoliticaPonta lamureste de ce nu ia in calcul demisia de la Guvern:...

Ponta lamureste de ce nu ia in calcul demisia de la Guvern: „Sa vina nea Predoiu si cu doamna Gorghiu… aia ar fi o tradare!”

Desi nu e prima oara cand Victor Ponta incearca sa lamureasca opinia publica de ce anume nu ia in calcul varianta de a renunta la sefia Executivului, explicatia oferita joi  a fost, parca, mai neaosa ca oricand.

In timp ce liderul interimar al PSD, Liviu Dragnea, a anuntat, cu subiect si predicat, in urma cu aproximativ o ora, intr-o conferinta de presa comuna, faptul ca nu a existat niciun fel de discutie, la Cotroceni, in privinta schimbarii actualului premier, catalogand informatiile vehiculate in ultimele ore, in spatiul public, drept „speculatii”, Victor Ponta a explicat, cat se poate de clar, de ce a ales sa ramana la Palatul Victoria, dupa trimiterea in judecata.

„Guvernul actual nu este pe persoana fizica. (…) Este (…) al coalitiei PSD-UNPR-ALDE-minoritati. Cand a fost motiunea, alaltaieri, PSD-UNPR-ALDE-minoritati au sustinut actualul Guvern. Oricand se gaseste o formula mai buna, eu o sprijin. (…) Asta e, de fapt, motivul pentru care nici n-am demisionat. Sa demisionez eu si sa vina nea Predoiu si cu doamna Gorghiu… aia ar fi o tradare”, a sustinut primul-ministru, stiut fiind faptul ca Gorghiu, copresedinte al PNL, i-a cerut in cateva randuri sa se retraga de la conducerea Guvernului, dar si ca Predoiu ar fi varianta de premier a acestei formatiuni, in cazul instalarii, la Palatul Victoria, a unui Executiv liberal.

In alta ordine de idei, premierul a precizat ca are „obligatia de a avea o colaborare institutionala cat mai buna” cu seful statului.

Explicatiile primului-mInistru vin la doua zile dupa ce, in Parlament s-a respins o motiune de cenzura a PNL la adresa actualului Guvern si a sefului sau, dar si de cand, in apropierea cladirii Legislativului, liberalii au organizat o manifestare menita sa sustina demersul debatut, in plen, de catre senatorii si deputatii prezenti la respectiva sedinta comuna.

author avatar
Cristina Stefan
161 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger