AcasăPoliticaPonta, la Congresul PSD: Liviu stie ca are mandatul meu de prim-ministru...

Ponta, la Congresul PSD: Liviu stie ca are mandatul meu de prim-ministru pe masa. Stiu ca il va folosi cum trebuie!

Adresandu-se social-democratilor prezenti, duminica, la Congresul in care se va definitiva noua echipa de conducere a partidului pe care, pana in urma cu doar cateva luni, l-a condus,Victor Ponta si-a declarat, o data in plus, sustinerea pentru noua formula din fruntea PSD-ului.

„Asa cum dumneavoastra m-ati sprijinit, asa va voi sprijini si eu. (…) Vreau sa va multumesc, a fost cea mai mare onoare si mandrie din viata mea sa fiu presedintele PSD”, a tinut sa le transmita Ponta pesedistilor, dar si liderilor formatiunilor din Coalitia de guvernare, aflati in sala, precum si presedintelui Socialistilor europeni, de asemenea prezent la reuniune.

Totodata, predecesorul lui Liviu Dragnea la sefia Partidului Social Democrat i s-a adresat in mod direct actualului lider al partidului. „Toate deciziile bune le-am luat impreuna. Si toate deciziile gresite le-am luat impreuna, Liviu”, i-a transmis Ponta noului numar 1 in PSD.

Cat priveste guvernarea, avand in vedere faptul ca, odata ce a decis, in vara, sa se retraga de la sefia PSD si sa se focuseze doar pe conducerea Executivului, dar si in conditiile in care, in ultima perioada, s-a speculat insistent in privinta unei posibile inlocuiri a sa din fruntea Guvernului, desi Dragnea a negat vreo negociere in acest sens si a reiterat sustinerea social-democratilor pentru actualul premier, Ponta a punctat un aspect important in aceasta chestiune. „Liviu stie foarte bine, din prima zi, ca are mandatul meu de prim-ministru pe masa. Sunt convins ca il va folosi spre binele nostru, al tuturor. Si deocamdata (…) guvernam bine si putem sa facem si in 2016 o multime de lucruri bune”, a subliniat premierul Ponta.

Va reamintim faptul ca in cadul acestui congres, pe langa faptul ca va fi validata alegerea lui Liviu Dragnea la sefia partidului, pesedistii vor decide, prin vot, si cine anume va deveni noul numar 2 in partid, dintre cei doi candidati intrati in cursa  pentru functia de presedinte executiv -Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor, si Constantin Nita, liderul PSD Brasov, dar si cei zece vicepresedinti din randul barbatilor din PSD, din cei 15 aspiranti cu candidaturi validate in CExN-ul de vineri, precum si cele patru pesediste care vor ocupa fotoliului de vice, din randul celor sase social-democrate care isi doresc acest post.

author avatar
Cristina Stefan
124 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger