AcasăPoliticaPonta, la cateva saptamani dupa demisia din fruntea Guvernului: Nu cred ca...

Ponta, la cateva saptamani dupa demisia din fruntea Guvernului: Nu cred ca merita sa tii de-o functie calcand peste cadavre

La peste o luna si jumatate de cand a facut acest pas, Victor Ponta a vorbit, pentru prima oara intr-un interviu televizat, despre demisia sa de la Palatul Victoria.

Stiut fiind faptul ca fostul premier a luat hotararea de a renunta la prerogativele de sef al Guvernului pe fondul protestelor de strada generate de tragedia din clubul „Colectiov”, oamenii iesiti in punctele centrale ale Capitalei si altor mari orase din tara cerand la ael moment demisia atat a primului-ministru, cat si al ministrului de Interne si a primarului sectorului 4 de la acea data, Victor Ponta a vorbit, seara trecuta, intr-un interviu acordat TV Sud, despre contextul la care a luat aceasta decizie. „Era momentul in care trebuia sa demisionez din multe motive, dar unul singur pe care il pot rezuma intr-o fraza, care n-a fost rostita de mine, ci de altcineva (este vorba despre seful statului-n.r). A spus asa: au trebuit sa moara oameni ca sa schimbam guvernul asta”, a punctat fostul sef al Executivului.

Totodata, fostul prim-ministru a dat de inteles ca, urmare a tragediei din clubul situat in sectorul 4 al Bucuresitlor, drama al carei bilant a ajuns, recent, la 63 de morti, ar fi fost speculata, practic, de adversarii sai politici, care vanau inlaturarea Executivului pe care il conducea. Ponta nu a facut, insa, nicio nominalizare in acest sens. „Atunci stiam ca cei care doreau schimbarea Guvernului erau dispusi, si la figurat si la propriu, sa calce pe cadavre. Ori eu nu cred – sunt un om care am fost construit altfel – si nu cred ca merita sa tii de-o functie calcand peste cadavre. Altii au considerat ca merita lucrul asta”, a sustinut Victor Ponta.

Va reamintim ca fostul premier a demisionat pe 4 noiembrie, la doar cateva zile de la incendiul care a cuprins clubul amintit. Tragedia s-a produs in seara zilei de 30 octombrie. „Am obligatia sa constat supararea legitima care exista in cadrul societatii şi dorinta din nou legitima de a avea responsabilitati mai mari decat cele ale patronilor de la firma respectiva. Oamenii simt nevoia de mai mult şi ar fi o mare greşeala din partea mea sa ignor acest lucru. (…) niciodata (…) nu ma bat cu oamenii (…) Supararea, suferinta legitima a oamenilor nu trebuie sa degenereze intr-un joc politic sau jocuri de putere cu efecte negative imposibil de anticipat”, spunea, la acel moment, social-democratul.

La cateva ore de la anuntul privind demisia premierului, seful statului lua act de acest pas facut de Ponta, precizand: „in fine, tarziu, foarte tarziu, Guvernul a demisionat. A fost nevoie sa moara oameni pentru ca aceasta demisie sa se intample”.

173 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger