Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Politica » Ponta l-a trimis pe Voinea sa ia binecuvantarea de la Bruxelles

Ponta l-a trimis pe Voinea sa ia binecuvantarea de la Bruxelles

Autor:

Premierul Victor Ponta a anuntat, ieri, ca Executivul ia in calcul sa amane cu trei luni introducerea accizei de 7 eurocenti la motorina, aceasta urmand sa fie aplicata doar la benzina.

 

ponta2 Ponta l a trimis pe Voinea sa ia binecuvantarea de la Bruxelles

Victor Ponta a decis sa amane cu trei luni introducerea accizei la motorina

”Vom cauta alte solutii”, a dat asigurari Ponta, mentionand ca l-a trimis deja pe ministrul Bugetului, Liviu Voinea, sa  ia lumina de la reprezentantii Comisiei Europene si ai FMI. ”Domnul Voinea a plecat la Bruxelles cu o anumita misiune din partea mea, de a avea un acord final al Comisiei Europene pentru ca acciza de 7 eurocenti sa o aplicam doar la benzina. Vrem sa amanam cu trei luni introducerea accizei astfel incat efectul asupra bunurilor de consum sa nu fie imediat, urmand sa gasim solutii daca putem, in continuare, si doar pentru motorina sa avem un regim fiscal special. Nu e nevoie sa redeschidem legea bugetului prin recalcularea anumitor parametri de deficit. Putem acoperi cele trei luni, dupa care la inceputul anului vedem care e efectul”, a afirmat seful Executivului, subliniind ca nu va renunta si la acciza pe benzina.

”Acciza la benzina ramane, nimeni nu transporta marfa pe benzina.  (..)  Este necesar ca domnul Voinea sa aiba succes in a folosi o metoda de calcul pe care de altfel a discutat-o informal cu reprezentantii Comisiei si ai FMI si in cursul week-end-ului”, a mai spus Ponta. Totodata, acesta a precizat ca i-a informat atat pe presedintele Traian Basescu, cat si pe guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, asupra intentiei Guvernului.

Credeti ca, in urma discutiilor cu FMI si Comisia Europeana, Guvernul ar putea sa amane si introducerea accizei la benzina?

Vezi Rezultate

loading Ponta l a trimis pe Voinea sa ia binecuvantarea de la Bruxelles Loading ...    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 19-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!