AcasăPoliticaPonta: Iohannis m-a certat ca stapanul pe serbul lui

Ponta: Iohannis m-a certat ca stapanul pe serbul lui

Victor Ponta

„Aroganta”, „baron”, serb”. Primul-ministru a caracterizat in termeni cat se poate de categorici atitudinea sefului statului, inainte de cea mai recenta reuniune a Consiliului European, dupa ce presedintele a iesit intr-o conferinta de presa si a spus ca actualul sef al Guvernului nu va reprezenta Romania la intrevederile forului, la Bruxelles.

Victor Ponta

Victor Ponta a pornit in explicatia sa, seara trecuta, intr-o emisiune difuzata de B 1 TV, de la faptul ca presedintele Iohannis ar fi inteles, pur si simplu, intr-un mod eronat declaratia sa, referitor la faptul ca premierii reprezinta, de regula, statele europene la Consiliul respectiv. Si ca de aici, de fapt, ar fi pornit toata discutia incheiata, practic, cu aceeasi concluzie pe care o anuntase, cel putin in ultima perioada a mandatului sau la Cotroceni, si predecesorul lui Klaus Iohannis, in privinta prezentei lui Ponta la Consiliul European.

Presarand explicatiile cu ceva epitete, nu tocmai magulitoare, ar spune unii, precizarile sefului Executivului au sunat astfel: „Domnul Iohannis, asa, cu aroganta domniei sale de baron, n-a auzit ce am zis, si s-a suparat si s-a dus la conferinta si a zis ca acest prim-ministru nu merge (la Consiliul European-n.r), cum a zis si Basescu. (…) La Consiliul European se duc in general prim-ministrii pentru ca treburile discutate acolo, inclusiv cea cu refugiatii, e o chestiune de Guvern. Atat am zis”.

Iar concluzia lui Ponta, dupa episodul cu pricina, de la finele lunii trecute, a fost cat se poate de clara si de franc exprimata, semn ca pe primului-ministru nu i-au picat bine declaratiile presedintelui. „S-a suparat domnul Iohannis, m-a certat ca stapanul pe serbul lui, iobagul lui”, a conchis Victor Ponta.

Premierul a facut referire la momentul in care, inainte de a pleca in Belgia, Iohannis a facut urmatoarele precizari, in fata camerelor TV, dupa ce seful guvernului declarase ca seful statului merge „degeaba” la acea reuniune la care participa, in general, prim-ministrii tarilor. Nu doresc sa comentez aceasta chestiune. Mi se pare o abordare deplasata din partea primului-ministru, fundamental deplasata, ca sa ma exprim asa. (…)  Primul-ministru nu participa si nu va participa, acest prim-ministru nu va participa niciodata la Consiliul European, a declarat Iohannis.

author avatar
Cristina Stefan
203 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger