AcasăPoliticaPonta: Interventia Rusiei in Ucraina trebuie sanctionata. Vom discuta in CSAT

Ponta: Interventia Rusiei in Ucraina trebuie sanctionata. Vom discuta in CSAT

Interventia Federatiei Ruse in Ucraina trebuie condamnata si sanctionata,a declarat, vineri, premierul Victor Ponta, precizand ca eventualele decizii se vor discuta, probabil, saptamana viitoare la CSAT.

Victor Ponta a spus ca a fost informat cu privire la discutia avuta la Cotroceni, pe tema Ucrainei, de ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, iar vineri a discutat pe cale diplomatica cu alti parteneri europeni si transatlantici.

„Uniunea Europeana, Statele Unite ale Americii, Romania, ca tara atat de importanta pentru flancul estic al NATO si al Uniunii Europene, trebuie sa sprijinim Ucraina, Moldova, Georgia, trebuie sa condamnam si sa sanctionam interventia si sprijinul pe care Federatia Rusa il acorda separatistilor si trebuie sa gasim impreuna solutiile pentru ca Ucraina sa poata sa-si pastreze integritatea teritoriala si suveranitatea”, a declarat Ponta.

Prim-ministrul a adaugat ca saptamana viitoare va fi CSAT si „probabil o sa discutam acolo daca sunt si alte decizii de luat”.

author avatar
Alina Costache
77 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger