AcasăPoliticaPonta, in apararea lui Oprea: Sa speculezi tragedia ca sa te razbuni...

Ponta, in apararea lui Oprea: Sa speculezi tragedia ca sa te razbuni politic pe cineva care n-a vrut sa tradeze e anormal

Social-democratii stau drepti in fata tandemului Victor Ponta – Gabriel Oprea

In conditiile in care atat liberalii, cat si seful statului au considerat ca ar fi potrivit ca Oprea sa renunte la a mai face parte din Guvern, ca urmare a accidentului soldat cu moartea unui politist care facea parte din coloana oficiala a vicepremierului, Victor Ponta e in continuare de partea ministrului de Interne, care a ales sa nu demisioneze, considerandu-se nevinovat.

Mai mult decat atat, Ponta i-a acuzat, seara trecuta, pe reprezentantii principalului partid de opozitie ca speculeaza politic acest moment dificil. „Pe de o parte, tragedia, supararea si cercetarea de catre organele statului sunt normale si legitime. Pe de alta parte, acest obicei al celor de la PNL de a politiza orice necaz, orice tragedie ca sa mai obtina un mic avantaj politic mi se pare reprobabil„, a declarat premierul, la Romania Tv.

Totodata, Ponta a reiterat o afirmatie pe care a facut-o si in cursul zilei, de la sediul PSD, in privinta incercarii liberalilor de a-l convinge pe Oprea sa sustina demersul opozitiei, respectiv motiunea de cenzura la adresa Executivului. Dar si consecintele pe care refuzul lui Oprea de a trada Coalitia de guvernare l-ar avea in privinta modului in care ar fi reactionat acestia din urma, dupa moartea tanarului politist. „Chiar si domnul Iohannis personal si doamna Gorghiu si domnul Blaga si domnul Predoiu i-au facut o curte teribila domnului Oprea, in sens metaforic, evident. L-au chemat foarte des, au mers la birou la Interne sa tradeze Guvernul si sa voteze cu ei. Daca domnul Oprea, cum eu stiam ca va fi, a spus: „Sunt un om serios, nu ma ocup cu tradari” (…) deodata a devenit inamicul public numarul 1 din punct de vedere politic. Asta mi se pare un mod de a face politica oribil. Sa speculezi tragedia si necazul cuiva ca sa te razbuni politic pe cineva care n-a vrut sa tradeze e un lucru anormal„, considera premierul.

Precizarile sefului Guvernului au venit dupa ce Oprea a anuntat ca nu demisioneaza din Guvern, desi seful statului, cu care avusese o intrevedere, in cursul serii de luni, l-a sfatuit sa faca un pas in spate, ca urmare a felului deficitar in care a fost gestionata comunicarea publica in cazul accidentului in care a pierit tanarul politist Bogdan Gigina. „O demisie la acest nivel de responsabilitate si, implicit, asumarea unei vinovatii care nu exista, nu pot fi nici monede de schimb politic si nici artificii mediatice. Intr-un stat de drept, respectarea legii este mai importanta decat jocurile politice sau de imagine, iar eu voi respecta legea de fiecare data. Asadar, in ceea ce ma priveste, lucrurile sunt clare: nu sunt vinovat si, prin urmare, voi continua activitatea in cadrul Guvernului. (…) Dincolo de emotia publica, consider ca oamenii de stat au obligatia sa dea curs in primul rand ratiunii si sa se raporteze intotdeauna la lege„, a precizat vicepremierul, intr-un comunicat.

Cu scurta vreme inainte, presedintele facea referire la acest subiect, intr-o conferinta sustinuta la Palatul Cotroceni. „Avand in vedere ca opinia publica este foarte preocupata de evenimentul de saptamana trecuta, accidentul care a avut loc si, din nefericire, a murit un politist care s-a aflat la datorie, am avut o interventie ieri si in continuare, astazi, l-am invitat pe vicepremierul Oprea la o discutie, fiindca am dorit sa primesc lamuriri si explicatii suplimentare. Am avut aceasta discutie in cursul acestei seri. L-am sfatuit pe domnul vicepremier Oprea sa-si dea demisia„, a anuntat Iohannis, de la Cotroceni, incadrand „intreaga comunicare pe acest accident” sub termenul „catastrofala”.

88 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger