AcasăPoliticaPonta: Imi asum ordonanta cu alesii locali. Vreau sa se faca dreptate

Ponta: Imi asum ordonanta cu alesii locali. Vreau sa se faca dreptate

Premierul Ponta a declarat, joi, la inceputul sedintei extraordinare de Guvern, ca isi asuma ordonanta de urgenta privind migratia primarilor, pentru ca isi doreste „sa faca dreptate in randul alesilor locali”.

Ca urmare a comunicatului trimis de Ambasada SUA, in care este criticata  ordonanta de urgenta privind migratia primarilor, Victor Ponta a transmis ca este un proiect pe care si-l asuma.

”Trebuie sa deblocam activitatea autoritatilor locale si mai trebuie sa facem si un pic de dreptate, ca nu cine striga mai tare are dreptate. Toti alesii locali din Romania in 2012 au fost alesi USL, cu Crin Antonescu si cu Victor Ponta langa ei, si azi s-au trezit pedelisti, cu Blaga si Iohannis”, a spus Victor Ponta, la inceputul sedintei de Guvern, de joi.

Premierul a subliniat ca isi asuma Ordonanta de Urgenta si ca in aceasta va fi stipulat un termen de 45 de zile, in care alesii locali vor putea sa isi aleaga partidul fara sa isi piarda mandatul.

„45 de zile, exact cum a fost in legea PDL-PNL. Pot sa fie independenti, pot sa ramana unde sunt sau pot sa isi respecte alegatorii. Important este ca vreau sa deblocam autoritatile publice locale si, repet, vreau sa facem si un pic de dreptate, pentru ca sa candidezi cu USL, Antonescu si Ponta langa tine si sa trebuiasca sa treci acum cu Blaga, Basescu si Iohannis e un lucru pe care nu cred ca putem sa-l cerem cuiva. Nu sunt, primarii si consilierii, sclavi pe mosia lui Blaga si Iohannis. Pot sa fie liberi si pot sa-si serveasca alegatorii si nimic altceva”, a mai declarat Ponta.

Ambasada SUA a transmis, joi, un comunicat in care si-a exprimat ingrijorarea in legatura cu momentul ales de Guvern pentru adoptarea ordonantei de urgenta care va permite alesilor locali sa isi aleaga partidul din care fac parte fara a-si pierde mandatul.

Cititi si:

Ambasada SUA reactioneaza fata de proiectul privind migratia alesilor locali: “Suntem ingrijorati”

author avatar
Alina Costache
168 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger