AcasăPoliticaPonta forteaza ruperea USL! L-a gasit pe Sorin Rosca Stanescu nod in...

Ponta forteaza ruperea USL! L-a gasit pe Sorin Rosca Stanescu nod in papura

Victor Ponta il someaza pe Crin Antonescu sa-l dea afara pe Sorin Rosca Stanescu, amenintand ca, in caz contrar, PSD si PNL nu pot merge mai departe impreuna.

Folosindu-l pe Sorin Rosca Stanescu (foto jos) ca pretext, Victor Ponta le arata liberalilor usa USL-ului
Sorin Rosca Stanescu

”Este cea mai mare criza pe care o are USL”, a decretat Ponta, lasandu-l masca pe Crin Antonescu, caruia si acum ii sta in gat numirea Codrutei Kovesi in fruntea DNA. ”Daca nu se face nimic, este o invitatie pentru alti membri PNL sa continue atacul impotriva PSD si atunci nu putem merge mai departe impreuna”, a continuat la fel de razboinic Victor Ponta, comunicandu-le liberalilor ca asteapta, pana la intalnirea USL de luni, sa vada PNL-ul ”delimitandu-se clar” de Sorin Rosca Stanescu. ”Nu asa <<sa nu mai faci>>, pai nu i-am mai spus o data dlui Rosca Stanescu sa nu mai faca, ce suntem la scoala? Altfel, imi pare rau, dar nu cred ca putem sa gasim o solutie pozitiva”, a respins explicit liderul PSD solutia tip avertisment adoptata deja de liberali: ”In chip categoric, noi (conducerea PNL – n.r.) consideram ca oricine mai incalca intr-un chip atat de clar articolul respectiv (prin care Protocolul USL interzice atacurile intre parteneri – n.r.) va trebui sa se desparta de partidul din care face parte sau din USL”.

Agresivitatea pozitiei adoptate de Ponta l-a ultragiat pe amicul Antonescu (care, cu doar o zi inainte, afirma senin ca in cazul SRS nu exista ”elemente” care sa-l acuze pe Stanescu de ”ducerea unei campanii impotriva PSD sau a lui Victor Ponta”). ”Inainte de toate ii spun (lui Victor Ponta – n.r.) ca fac toate eforturile de a nu citi o nota ultimativa intr-o asemenea declaratie, pentru ca nu suntem in situatia de a ne da ultimatumuri unii altora. In al doilea rand, ceea ce avea PNL de hotarat si de spus a hotarat si a spus azi. Am luat decizia de a atrage foarte serios atentia tuturor colegilor nostri asupra prevederilor unui articol din protocolul USL, am discutat si despre afirmatiile senatorului Sorin Rosca Stanescu”, a ripostat la fel de agresiv Antonescu.

Daca luam ad literam afirmatiile celor doi, uselistii ar putea sa-si fiarba singuri coliva in acest week-end, de epitafuri avand grija mai mult ca sigur adversarii politici ai USL. Experienta ne-a demonstrat insa ca nu exista atatea ”broaste” cate pot sa inghita politicienii, prin urmare USL ar putea invarti hora in continuare. Ceea ce nu va sterge insa de pe fata premierului determinarea afisata atunci cand le-a spus ”pa si pusi” liberalilor care isi mai imagineaza ca sunt parteneri egali cu pesedistii in USL. Concluzia: chiar daca va trece cu bine de aceasta criza, USL-ul nu mai exista practic, iar PNL-ul este deja pe faras.

author avatar
Simona Badulescu
578 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger