AcasăPoliticaPonta: Evident ca Iohannis va demisiona de la primarie, inainte de a...

Ponta: Evident ca Iohannis va demisiona de la primarie, inainte de a fi numit

La scurta vreme dupa ce liberalul Iohannis a incheiat conferinta de presa in care a prezentat concuziile discutiilor de luni, din cadrul USL, purtate pe marginea schimbarilor de ministri, premierul Ponta a declarat ca e intru totul de acord cu ceea ce a prezentat edilul Sibiului, cu precizarea ca, inainte de a fi numit in Executiv, Iohannis trebuie sa demisioneze din fruntea primariei sibiene.

In timp ce Iohannis a spus ca va respecta toti pasii ceruti de lege, pentru a deveni ministru de Interne, dar si vicepremier, fara sa ofere un raspuns concret in acest sens, dar spunand ca nu are nevoie de sfaturi cand e vorba de felul in care va proceda in aceasta chestiune, Ponta a explicat, cat se poate de clar, dupa ce a primit si precizari scrise din partea Agentiei Nationale de integritate (ANI), in aceasta privinta, ca Iohannis va trebui sa renunte la primaria Sibiului, odata ce va intra in Guvern.  „N-am nevoie de garantii de la Iohannis, intotdeauna a fost foarte corect. Evident ca va demisiona, inainte de a fi numit. Asa cere legea”, a puntat primul-ministru.

Dupa cum anuntase anterior di liberalul Iohannis, conducerea USL-ului se va reuni si marti, pentru a continua discutiile pe aceasta tema. „Cred ca toti am inteles ce a zis dl Iohannis si sustin 10% ceea ce a prezentat domnia sa (…) Maine (marti-n.r.) discutam exact, ideea nu e sa mergem in fata Parlamentului doar ca sa trecem functia de vicepremier de la Finante la Interne”, a adaugat si Ponta.

Citeste si: Iohannis, dupa discutiile din USL: PNL a hotarat sa fiu vicepremier, ceea ce voi fi. Nu exista autosuspendare in administratia publica

112 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger