AcasăPoliticaPonta: "Domnule Iohannis - demisia si pe urma te cred cu integritatea!"

Ponta: „Domnule Iohannis – demisia si pe urma te cred cu integritatea!”

Victor Ponta vrea sa-l tina pe Klaus Iohannis la sol

In ultima vreme, fostul premier pare decis sa nu rateaze nicio ocazie sa-l taxeze pe seful statului.

Odata ce l-a ascultat pe Klaus Iohannis, seara trecuta, trecand in revista unele aspecte ce tin de recent incheiatele alegeri locale si punand accent pe notiunea de ‘integritate’, Ponta a gasit de cuviinta sa ii ceara demisia liderului de la Cotroceni, caruia ii reproseaza, fara ocolisuri, ca nu respecta aceleasi criterii de integritate pe care le-ar vedea respectate de partidele politice. Mai exact, ca una spune si cu totul alta face.

In sprijinul afirmatiilor sale, social-democratul prezinta, pe contul sau de Facebook, patru situatii considerate consludente, din care nu lipsesc drama de la „Colectiv”, dar si situatia casei familiei prezidentiale, din Sibiu. Toate aceste aspecte le redam integral, in cele ce urmeaza, cu mentiunea ca, la finele expunerii, Ponta ii transmite presedintelui ca l-ar crede doar in cazul in care ar alege sa paraseasca fotoliul de lider de la Cotroceni:

„Sunt de acord cu Klaus Iohannis, doar ca el una spune si exact invers face:

1. Integritate inseamna ca atunci cand exista o decizie definitiva si irevocabila a justitiei ca ai furat o casa cu acte false dai casa inapoi (si banii incasati ca si chirie) si iti dai demisia!

2. Integritate inseamna ca atunci cand ai dosar facut de ANI pentru o situatie de incompatibilitate pentru care sute de primari si consilieri si-au pierdut mandatul (toti au pierdut in instanta) nu tragi de timp cu procesul si il rezolvi dupa ce ai fost ales Presedinte.

3. Integritate inseamna sa nu „vopsesti” candidatii Partidului tau (Scripcaru la Brasov, Florea la Mures, Gutau la Valcea etc.) in asa zisi „independenti” ca sa prostesti lumea ca respecti criterii pe care nu dai doi bani!

4. Si mai ales integritate inseamna sa nu folosesti tragedia oamenilor de la „Colectiv” ca sa iti atingi scopuri politice meschine!

Deci Domnule Iohannis – demisia si pe urma te cred cu integritatea!”.

De partea cealalata, Klaus Iohannis a iesit la declaratii, deunazi, chiar de ziua sa de nastere, transmitand ca romanii isi doresc o clasa politica integra (notiune pe care a folosit-o in numeroase randuri in discursul sau-n.r) si reformata. „Votul este instrumentul prin care partidele pot fi obligate sa devina mai bune, mai performante, sa aiba politici mai bune, sa aiba criterii de integritate pe care le respecta. Eu pot sa invit partidele sa se reformeze, pot sa vorbesc pentru reformarea clasei politice, dar singur nu. (…) Dumneavoastra, alegatorii, trebuie sa schimbati prin vot felul in care actioneaza partidele politice. Si insist pe criteriul integritatii. Este extrem de important. Daca ne referim la alegerile care tocmai au trecut, alegerile locale. Administratie se poate invata, politica se poate invata, integritatea insa nu. Un politician ori este integru, ori nu este integru, iar pentru o comunitate este foarte important sa aleaga un om integru, indiferent daca vorbim de alegeri locale sau alegeri parlamentare”.

171 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger