AcasăPoliticaPonta, de acord cu doua dintre ideile exprimate de Iohannis, la sedinta...

Ponta, de acord cu doua dintre ideile exprimate de Iohannis, la sedinta CSM: Voi sprijini aceste propuneri

Premierul sustine doua dintre propunerile exprimate de catre noul lider de la Cotroceni, marti dimineata, in cadrul sedintei Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Dupa ce presedintele Iohannis a anuntat ca e de parere ca procurorul general ar trebui sa faca parte din Consiliul Superior de Aparare a Tarii, dar si cu faptul ca atat CSM-ul, cat si Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) si Parchetul General (PG) ar trebui sa aiba initiativa legislativa, pentru ca, dupa cum a anuntat seful statului, „reprezinta institutiile de aplicare a legii, respectiv de guvernare a justitiei”, primul-ministru a avut o prima reactie publica in legatura cu aceste aspecte.

Seful Executivului si-a precizat, scurt si la obiect, prin intermediul contului sau oficial de Twitter, intentia de a sprijini aceste propuneri. „Cred ca este o idee corecta (varianta ca procurorul general sa se regaseasca intre membrii CSAT-n.r)/ si initiativa legislativa pt CSM ICCJ si PG – voi sprijini aceste propuneri”, suna mesajul postat pe contul premierului de pe reteaua de socializare amintita.

149 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger