AcasăPoliticaPonta: Daca PNL isi retrage ministrii din Guvern, nominalizez tot membri ai...

Ponta: Daca PNL isi retrage ministrii din Guvern, nominalizez tot membri ai Cabinetului. Termen pentru noul Executiv: 8 martie

Premierul a reiterat, luni, dupa sedinta conducerii PSD, decizia partidului in fruntea caruia se afla de a pastra formula guvernamentala alaturi de PNL, in acest sens facand apel la liberali sa ramana, alaturi de social-democrati, in Executiv.

„Ne exprimam speranta ca intelepciunea va prevala si colegii nostri liberali vor ramane alaturi de noi in actul de guvernare. In masura in care decizia PNL, asa cum a fost anuntata, va fi de a retrage din Guvern ministrii PNL in baza discutiei de azi si a mandatului pe care l-am primit, voi nominaliza in locul acestora tot membri ai Cabinetului si vom incerca (…) sa gasim o solutie politica pentru ca guvernarea sa continue sub formula USL”, a afirmat Ponta.

In cazul in care lucrurile nu isi vor gasi solutionare in sensul ramanerii liberalilor la guvernare, alaturi de PSD, Ponta a enuntat urmatoarea posibilitate: „La implinirea termenelor constitutionale, daca nu va exista o solutie de continuare a guvernarii alaturi de PNL, voi merge in Parlament cu o structura a Guvernului care sa permita continuarea programului USL si indeplinirea masurilor pe care le-am propus populatiei. Din punctul de vedere al USD mana intinsa pentru PNL- pentru a fi alaturi atat in structurile centrale – parlamentare si guvernamentale, cat si in cele teritoriale – ramane valabila”, a adaugat Ponta.

In cazul in care PNL va decide sa se retraga din Guvern, noul Cabinet ar urma sa fie format pana pe 8  martie, data la care expira interimatul vicepremierului Gabriel Oprea la Ministerul de Interne, a mai precizat seful Executivului.

author avatar
Cristina Stefan
178 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger