AcasăPoliticaPonta: Conflictul cu Geoana, legat de faptul ca nu l-am desemnat ministru...

Ponta: Conflictul cu Geoana, legat de faptul ca nu l-am desemnat ministru de Externe

In opinia liderului PSD, disputa cu fostul presedinte al formatiunii politice, care a si fost, de altfel, exclus din partid, la finele anului trecut, impreuna cu Vanghelie si Sova, ar fi pornit de la sefia MAE.

Concret, Ponta considera ca intreg conflictul cu Mircea Geoana ar fi fost generat de faptul ca premierul nu l-a numit pe fostul social-democrat in fruntea Ministerului Afacerilor Externe, portofoliu pe care, de altfel, fostul sef al PSD l-a mai detinut si in perioada 200-2004, seful Guvernului preferandu-l pe actualul sef al MAE, Bogdan Aurescu, ca succesor al lui Theodor Melescanu in fruntea Diplomatiei romane.

Seful Executivului a oferit aceasta explicatie in cadrul unei emisiuni difuzate sambata seara la postul B 1TV. „Conflictul cu dl Geoana, din punctul meu de vedere, (…) a fost legat de faptul ca nu l-am desemnat ministru  de Externe, ci pe dl Aurescu. Mi-a oferit sa ma sprijine din aceasta calitate si eu l-am preferat pe Bogdan Aurescu. E o persoana pe care o cunosc demult si a carui capacitate profesionala n-a pus-o nimeni la indoiala”, a explicat prmul-ministru.

Si, de parca nu ar fi fost suficient de clara decizia sa de a-l „ocoli” pe fostul sau coleg de partid cand vine vorba de o functie atat de importanta, Ponta a concluzionat: „Recunosc ca in orice context l-as alege pe Aurescu, fara sa luati acest lucru ca ceva negativ la adresa domnului Geoana”.

La scurta vreme de la excluderea sa din randul social-democratilor, si indeosebi in ultima perioada, Mircea Geoana a criticat actuala conducere a partidului, aducand in discutie un proiect privind crearea, alaturi de Marian Vanghelie, a unui nou partid, ca alternativa la actualul PSD.

author avatar
Cristina Stefan
94 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger