AcasăPoliticaPonta, citat la Instanta Suprema

Ponta, citat la Instanta Suprema

Actualul premier urmeaza sa se prezinta in fata instantei. Victor Ponta a fost citat la Instanta Suprema, in dosarul Turceni-Rovinari, in care a fost trimis in judecata, in cursul lunii trecute.

Data la care fostul lider al PSD ar trebui sa mearga la Inalta Curte de Casatie si Justitie este 6 noiembrie, potrivit Digi 24, mai exact peste aproape doua saptamani, intr-o zi de vineri.

Insa nu doar actualul sef al Guvernului a fost chemat la Curtea Suprema in ziua respectiva, ci si  restul persoanelor cercetate in acelasi dosar, anunta aceeasi sursa, patru la numar, motivul fiind acela ca magistratii urmeaza sa ia in discutie exceptiile invocate de partile implicate in respectivul dosar, inainte de a decide pasul urmator. Respectiv daca se poate trece la judecarea pe fond a cauzei penale.

Va reamintim ca, pe langa Victor Ponta, pe care procurorii DNA l-au trimis in judecata, in luna septembrie, acuzandu-l ca, in calitate de avocat, ar fi savarsit mai multe fapte de coruptie, respectiv, fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala, in forma continuata si spalarea banilor, in acelasi dosar- Rovinari-Turceni – a mai fost deferit justitiei si fostul ministru social-democrat, Dan Sova. Acesta din urma este acuzat de complicitate la abuz in serviciu, fals in inscrisuri sub semnatura privata, precum si evaziune fiscala in forma continuata si spalare de bani. De asemenea, DNA preciza, la momentul respectiv, ca in aceeasi cauza au fost trimisi in instanta si trei fost directori ai Complexului Energetic Rovinari, respectiv Turceni.

306 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger