AcasăPoliticaPonta anunta ca sustine demersul PNL privind Legea insolventei persoanei fizice ...

Ponta anunta ca sustine demersul PNL privind Legea insolventei persoanei fizice

La scurta vreme dupa ce liberalii au anuntat, prin vocea copresedintelui Alina Gorghiu, ca solicita convocarea Parlamentului in sesiune de urgenta, in vederea adoptarii Legii insolventei persoanei fizice, primul-ministru a afirmat ca sustine initiativa PNL in acest sens.

Fara prea multe precizari, dat fiind faptul ca si-a exprimat sustinerea pentru demersul anuntat de catre liberali printr-o postare pe Twitter, Victor Ponta saluta initiativa pivind o eventuala solicitare adresata Legislativului. „Ma bucur ca PNL vine cu o pozitie rationala ( dupa aberatiile populiste gen Predoiu)! Voi sustine demersul!”, suna mesajul in cauza, postat in urma cu scurt timp, pe contul oficial al premierului de pe reteaua de socializare amintita.

Deputatul liberal a prezecntat cateva argumente in favoarea adoptarii demersului legislativ. “Legea insolventei persoanei fizice este singura reglementare care poate pune clientul aflat in incapacitatea de a-si achita ratele in pozitia de a nu fi executat silit si de a putea sa isi duca la capat contractul incheiat cu banca, lucru benefic pentru ambele parti. (…) Legea insolventei persoanei fizice ofera clientului, care nu mai poate achita ratele, o solutie de reesalonare a ratelor si pozitia corecta de negociere cu banca, pe baza veniturilor pe care le obtine”, precizeaza Alina Gorghiu, intr-un comunicat remis presei pe acest subiect.

Precizarile celor doi vin in contextul „crizei francului elvetian”, cum este numita, de cateva zile, in presa, situatia aparuta dupa deprecierea leului in fata monedei elvetiene. In prima zi a acestei spatamani, cursul francului elvetian s-a apreciat din nou, in raport cu leul. Potrivit Bancii Nationale a Romaniei (BNR), cursul monedei elvetiene a crescut la 4, 4716 lei.

95 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger