AcasăPoliticaPonta: Antonescu, decis sa fie candidat al Opozitiei. USD cauta varianta proprie...

Ponta: Antonescu, decis sa fie candidat al Opozitiei. USD cauta varianta proprie pentru PREZIDENTIALE

Daca pana acum se credea ca liberalii si social-democratii vor merge cu un candidat comun la prezidentialele din toamna, in persoana lui Crin Antonescu, lucrurile nu par sa mai stea asa. Cel putin nu dupa cum anunta copresedintele USL, Victor Ponta.

Liderul social-democrat a fost cel care a sustinut, joi dupa-amiaza, la finele unei intalniri informale la care a participat conducerea social-democrata, ca e convins ca partenerul sau de la conducerea Uninii Social Liberale, alianta aflata la Guvernare, a decis sa candideze la scrutinul pentru cea mai inalta functie in stat din partea Opozitiei.

„Problema este si a mea si a colegilor mei e convingerea ca domnul Antonescu a luat practic decizia de a merge singur si de a fi un candidat din partea Opozitiei”, a sustinut premierul.Ponta a oferit si o explicatie pentru opinia pe care si-a exprimat-o in legatura cu sansele ca Antonescu sa nu mai fie candidatul unic al USL, la prezidentiale. „E mai usor sa critici si sa nu raspunzi de nimic. Recunosc, asta ma dezamageste”, a punctat premierul.

Cu toate acestea, Ponta a sustinut ca si-ar dori, totusi, ca lucrurile sa nu stea asa, adica sa se gaseasca, pana luni, o solutie la acest blocaj generat de restructurarea guvernamentala si de faptul ca liberalii il vor pe Iohannis si vicepremier, si ministru de Interne, in timp ce premierul le-a transmis in numeroase randuri ca e de acord cu numirea sa la Interne, fara sa spuna nimic de functia de vicepremier.

Intre timp, conform unor surse din randul social-democratilor, se cauta un candidat din partea Uniunii Social Democrate (USD) – alianta formata din PSD, PC si UNPR si incheiata pentru alegerile europarlamentare- la prezidentiale.

142 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger