AcasăPoliticaPonta a anuntat ce propuneri va face PSD la consultarile de la...

Ponta a anuntat ce propuneri va face PSD la consultarile de la Cotroceni

La consultarile convocate, pentru miercuri, de catre seful statului, la Cotroceni, pe tema legilor electorale si a procesului de revizuire a Constitutiei, PSD va propune, printre altele, ca numarul de parlamentari din viitorul Legislativ sa fie redus.

Cat priveste sistemul de vot pentru alegerea viitorului Parlament, liderul social-democratilor a anuntat, luni, dupa incheierea sedintei conducerii formatiunii in fruntea careia se afla, ca partidul sau sustine implementarea unui alt model electoral. „Vom propune, in ceea ce priveste alegerea Parlamentului, un sistem electoral diferit de cel actual – fie un sistem mixt, de tip german, fie un sistem proportional – care sa duca la reducerea numarului de parlamentari, in asa fel incat in Camera Deputatilor sa fie 300 de deputati plus minoritatile nationale si in Senat un numar maxim de 100-110 de senatori”, a anuntat Victor Ponta.

Totodata, presedintele PSD a declarat ca formatiunea sa sustine varianta ca alegerile din strainatate sa fie organizate sub coordonarea AEP. „Vom sustine ca organizarea tuturor tipurilor de scrutin si in diaspora sa fie facuta de catre Autoritatea Electorala Permanenta (…) o institutie nepolitica si aflata sub controlul Parlamentului”.

Nu in ultimul rand, Ponta a precizat, referitor la procesul de revizuire a legii supreme a statului, ca social-democratii vor propune „repornirea activitatii Comisiei de revizuire a Constitutiei pe baza principiilor avute in vedere chiar din 2013”.

 

author avatar
Cristina Stefan
145 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger