AcasăPoliticaPoliticienii suna imprastierea! Revenim la partide si partidulete

Politicienii suna imprastierea! Revenim la partide si partidulete

Daniel Fenechiu o ia pe urmele antemergatorilor Gabriel Oprea, Traian Basescu, Monica Macovei, Nicusor Dan, Sebastian Ghita, Mircea Geoana – Marian Vanghelie si-si face la randul lui partid.

In 2010, PSD a ”puit” UNPR-ul, partid pus pe roate de Gabriel Oprea. Trei ani mai tarziu se nastea, din spuma inspiratiei lui Traian Basescu, PMP – speranta ratata a dreptei credincioase fostului presedinte. Incurajata de rezultatul obtinut in calitate de candidat independent in cursa prezidentiala, Monica Macovei a declarat si ea ca va pune bazelor unui nou partid – transparent si corect pana-n maduva ultimei filiale. Iar la putina vreme, alt independent, Nicusor Dan, a anuntat si el ca vrea sa-si infiinteze propria formatiune. Odata epuizate resursele dreptei, stanga a iesit si ea la rampa, date fiind tensiunile care macina colosul PSD. Data fiind marea rezerva de cadre, stanga a lansat aproape concomitent doua ”prospaturi” politice: una condusa de Sebastian Ghita si cealalta de un nou cuplu politic: Mircea Geoana si Marian Vanghelie. Incredibil de bogata oferta a fost completata, ieri, de Daniel Fenechiu – deputat PPDD care a anuntat la randul lui ca a purces la facerea unei noi formatiuni de dreapta, numita ”Partidul National Democrat”.

Ne intoarcem la democratia originala a lui nea Nelu-Cotrocelu

Cu cinci partide noi pe teava in doar doua luni, se poate vorbi de o adevarata inflatie – si asta intr-un moment in care lumea, inclusiv partenerii nostri occidentali, astepta clarificarea scenei politice mioritice dupa modelul anglo-saxon. Respectiv strangerea randurilor politice in doua blocuri mari, unul de dreapta si unul de stanga, la care sa se adauge, eventual, vreun ”partid-balama” si/sau unul mai extremist din fire conform modei la zi. In loc de asta, iata ca scena politica damboviteana se fragmenteaza in mici farame, confirmand astfel inca o data eticheta de ”democratie originala” pusa, inca din zorii Revolutiei, de Ion Iliescu. Iar cu atatea noi partide aflate in gestatie, chiar riscam sa ne intoarcem la incepurile anilor ’90, cand puzderie de formatiuni politice misunau pe piata, naucind lumea.

author avatar
Simona Badulescu
1.541 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger