AcasăPoliticaPoliticienii se pun la adapost de instanta suprema prin Constitutie

Politicienii se pun la adapost de instanta suprema prin Constitutie

Parlamentarii si-au amintit ca sunt oameni de rand

Dupa ce nume grele din politica romaneasca au ajuns in spatele gratiilor, membrii Comisiei pentru revizuirea Constitutiei au decis ca parlamentarii sa nu mai fie judecati de Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Parlamentarii si-au amintit ca sunt oameni de rand

De cand spaima de puscarie le-a intrat adanc in suflet, deputatii si senatorii au avut o revelatie: sunt si ei oameni de rand. In consecinta, trebuie tratati ca atare. Adica, judecati de instantele comune, fara sa mai ”beneficieze” de atentia deosebita a magistratilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, condusa in prezent de Livia Stanciu.

Livia Stanciu a semanat panica in mediul politic

Miscarea s-a facut prin adoptarea unui amendament formulat de senatorul PSD, Ioan Chelaru. ”Deputatii si senatorii trimisi in judecata nu trebuie sa aiba un regim special. Trebuie sa aiba un regim comun si atunci competenta pentru a judeca procesele cand persoanele care au calitatea de deputat sau senator trebuie sa ramana la instantele obisnuite. Am scos competenta de judecata care apartine ICCJ”, le-a explicat Chelaru colegilor din comisie. Argumentele acestuia au fost preluate din zbor de presedintele Comisiei, Crin Antonescu, liberalul sustinand si el ca, atunci cand vine vorba de justitie, parlamentarii nu merita acest ”tratament preferential”. ”Acolo unde se judeca si cu procedurile cu care se judeca oricare dintre cetatenii Romaniei, acolo se judeca si parlamentarii pentru ca suntem egali in fata legii. Sigur, acum in anumite cauze in evolutia unui proces, in apeluri, in recursuri, se poate ajunge, dar vorbim de situatia perfect comparabila a oricarui parlamentar cu a oricarui cetatean”, a mai spus Antonescu.

[poll id=”687″]

author avatar
Ana-Maria Ludatser
276 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger