AcasăPoliticaPoliticienii aduna scamele de pe Codruta Kovesi

Politicienii aduna scamele de pe Codruta Kovesi

Incoltiti de procurorii anticoruptie, politicienii au protestat, au incercat sa se puna la adapost, au facut presiuni. Vazand insa ca agitatia lor nu duce la nimic, demnitarii au schimbat tactica si au inceput sa se dea bine pe langa sefa DNA, Laura Codruta Kovesi.

Demnitarii se intrec in laude la adresa Codrutei Kovesi

Ura pe care alesii neamului o simt fata de procurorul sef al DNA nu a scazut in intensitate, doar ca acum este mai bine disimulata. Dupa ce au vazut ca nu au cum sa-i puna piedica, reprezentantii partidelor politice au incercat sa o perie pe Kovesi, transformand-o in piesa cheie a functionarii statului de drept. Recent, in corul celor care o ridica-n slavi pe sefa DNA, si-a facut intrarea si europarlamentarul Cristian Preda. „Laura Codruta Kovesi a facut o treaba foarte buna peste tot pe unde a fost in institutii si trebuie sustinuta actiunea ei”, a afirmat Preda, aratand ca solicitarea sefei DNA, privind eliminarea imunitatii parlamentarilor, ar trebui sa se materializeze rapid. „Cred ca imunitatea trebuie sa priveasca exclusiv declaratiile si voturile parlamentarilor, asta este de fapt sensul pur al imunitatii. Niciun deputat nu trebuie pedepsit pentru felul in care voteaza, respectiv pentru declaratiile pe care le face atata timp cat este ales. (…) De aici insa s-a pornit catre o idee cu totul diferita a imunitatii si anume imunitatea ca un scut, pe care-l folosesc politicienii alesi in fata acuzatiilor de coruptie. Este pervertit complet sensul imunitatii in ultimii ani in Romania”, a conchis Cristian Preda.

Audieri in Parlamentul European

Comisia pentru Control Bugetar a Parlamentului European a organizat ieri o audiere privind implementarea de catre Romania si Bulgaria a angajamentelor referitoare la reforma judiciara si lupta impotriva coruptiei in cadrul MCV. Audierea s-a desfasurat in prezenta procurorului sef al DNA Laura Codruta Kovesi si a ministrului Justitiei Robert Cazanciuc, scopul fiind acela de a permite „o discutie profunda la nivelul PE pentru a evalua modul in care Romania si Bulgaria implementeaza angajamentele privind reforma judiciara, lupta impotriva coruptiei si a crimei organizate”.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
841 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger