AcasăPoliticaPNL va guverna cu aripa „sanatoasa” a PSD

PNL va guverna cu aripa „sanatoasa” a PSD

Ca sa-si castige dreptul  de a atarna pe langa liberali, social-democratii nu trebuie sa se inghesuie la psiholog, asa cum i-a sfatuit Theodor Paleologu, sau sa fie cu analizele la zi, ci sa se inregimenteze in viitorul partid al lui Mircea Geoana.

Mircea Geoana se autoinvita la guvernare

Victor Ponta va fi „evacuat” de la Palatul Victoria, iar PNL va guverna alaturi de partea sanatoasa a PSD, repeta ca o banda stricata senatorul Mircea Geoana. Prin aripa sanatoasa intelegandu-se, bineinteles, acei social-democrati care se vor transfera de la PSD in formatiunea pe care Geoana incearca sa o lanseze la apa. Iar predictiile senatorului nu se opresc aici, acesta sustinand ca alianta dintre noul PNL si noul PSD ar putea sa reziste pana in 2020. „Eu cred ca va fi un guvern nou prin martie, inainte de Pasti. Sa spunem 15 martie, mai exact. Ponta o sa plece, in cateva saptamani. O sa vina alt guvern, sper ca mult mai bun. (…) Un guvern de tip german si exista o parte sanatoasa a PSD-ului si o parte sanatoasa a PNL, care sunt convins ca ar spune da unei astfel de propuneri si cred ca o guvernare de tip mare coalitie pana in 2016 si dupa aceea poate pana in 2020 ar da Romaniei stabilitate, ne-ar permite sa modificam Constitutia si sa intram efectiv intr-o zonda de constructie si mai putin de perpetuare a legendei mesterului Manole”,a mai afirmat Mircea Geoana. Pentru ca nu-i plac chestiunile „mediocre”, fostul lider social-democrat se ofera sa reprezinte in viitorul guvern „componenta de stanga” despre care spune ca trebuie sa fie foarte puternica.

Orban il curteaza pe Oprea

In timp ce Geoana se autoinvita la guvernare, vicepresedintele PNL Ludovic Orban considera ca primele discutii ar trebui purtate cu progresistii lui Gabriel Oprea. „Este foarte dificil sa obtii o majoritate care sa duca la adoptarea unei motiuni de cenzura fara sprijinul UNPR”, a precizat Orban, indicand astfel de unde vor porni negocierile la inceput de sesiune parlamentara.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
1.950 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger