AcasăPoliticaPNL o lasa moarta cu prezumtia de nevinovatie

PNL o lasa moarta cu prezumtia de nevinovatie

Co-presedintele Alina Gorghiu a decis sa rupa pisica: nu mai vrea candidati urmariti penal pe listele PNL.

Secretarul general al PNL este gata sa se retraga

Ori de cate ori sunt intrebati de ce nu se leapada de colegii cercetati penal, politicienii din toate partidele scot la inaintare prezumtia de nevinovatie: ”Asteptam sa-si spuna cuvantul definitiv Justitia, noi nu suntem judecatori, nu putem condamna pe nimeni”. Urmarea: ”clientela” fidela a DNA numara ministrii, presedinti de Consilii Judetene, primari, sefi de Agentii si de institutii deconcentrate etc. Iar cum romanii dau semne ca nu mai tolereaza situatia (vezi protestele de strada), Alina Gorghiu s-a hotarat sa ia taurul de coarne si sa propuna tragerea pe linia moarta a tuturor liberalilor intrati in vizorul Justitiei: ”Din februarie am introdus niste criterii de integritate.

Co-presedintele PNL vrea sa se debaraseze de liberalii penali

Astazi am introdus niste criterii de selectie, dincolo de integritate. Se ia in discutie traseismul politic. Eu am alergie la traseism politic. Va fi o discutie pe care in detaliu o vom finaliza miercuri. O sa adaugam – asta este dorinta mea – la criteriile de selectie si partea de urmarire penala pentru fapte de coruptie. Adica, daca ai un candidat impotriva caruia s-a inceput urmarirea penala, acela nu mai poate fi candidatul PNL. Vrem sa avem un profil corect la alegeri. Imi asum sa pierd anumiti candidati, chiar daca ei ar castiga alegerile in acele localitati, dar vom castiga la capitolul incredere”.

Petrache a priceput ca-i groasa

Realizand ca bate un vant nou pe malurile Dambovitei, secretarul general al PNL, Marian Petrache, a anuntat ca este gata sa se retraga de bunavoie. ”Nu am nicio problema sa fac un pas in spate, tin prea mult la partid. Nu strada va decide, noi la PNL trebuie sa hotaram, daca tinem la binele lui. Vine un moment in care indiferent de performanta ta, e bine sa faci un pas in spate pentru ca trebuie sa lasi posibilitatea altuia sa se manifeste”, a declarat public Petrache.

author avatar
Simona Badulescu
302 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger