Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Politica » PNL e plin de candidati PeNaLi

PNL e plin de candidati PeNaLi

Autor:

Mai sperati ca scena politica se va schimba vreodata? Nu va amagiti! Iata, de exemplu, ce propuneri are PNL pentru cele doua Camere ale Parlamentului. Candidati unul mai controversat decat altul, insa cu un singur scop comun: facutul banilor. O sa regasiti in lista de mai jos oameni care, chiar daca nu apar in topurile marilor averi, fac saci de bani. Stiu doar sa ia, nu sa dea. De dat, dau promisiuni desarte poporului, doar, doar mai pun mana pe un mandat in care isi pot derula in voie afacerile personale.

 

Eugen Nicolaescu – candidat Camera Deputatilor, Bucuresti

eugen nicolaescu.doxvk78t5b 720x423 PNL e plin de candidati PeNaLiAtacat in noiembrie 2013 de sindicate pentru lipsa de performanta ca ministru al Sanatatii: “Sindicatul Sanitas solicita demisia ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu, pe motiv ca acesta nu a reusit sa vina cu solutii concrete la revendicarile angajatilor din sistem. In plus, Marius Sepi, vicepresedintele Sanitas, a anuntat ca incepand cu 28 noiembrie, vor fi asigurate strict urgentele. Practic, spitalele vor asigura doar o treime din servicii. In replica, ministrul face apel la responsabilitate. „Cerem demisia ministrului Eugen Nicolaescu, suntem dezamagiti de rezultatul negocierilor pana in acest moment. Organizatorii grevei impreuna cu spitalele vor stabili treimea din servicii care va fi asigurata, dar in principiu vorbim de asistenta medicala de urgenta”, a explicat Marius Sepi.

Pe blogul personal Sorin Paveliu face un inventar al esecurilor lui Eugen Nicolaescu. Doctorul Paveliu le enumera:

– ati promis si negociat indelung cu sindicatele schimbarea modului de salarizare a personalului medical; intr-un final ati vehiculat ca singura masura un proiect pilot prin care personalului sa i se mareasca veniturile din activitatea privata desfasurata in spital doar daca nu mai lucreaza si in alta unitate privata(!?) – Ati esuat!

– ati promis trecerea integrala la asigurarile private de sanatate (conform programului de guvernare – ca sa va citez) – ati batut in retragere, realizand enormitatea promisiunii.

– ati promis deschiderea listei de medicamente compensate pe care o asteapta mii de bolnavi, unii de afectiuni pana acum incurabile in absenta noilor medicamente; punand in practica un mecanism care nu tine cont de posibilitatile noastre bugetare ati blocat procesul care ar fi trebuit sa se incheie in luna august – Ati esuat!

– ati propus punerea in aplicare a unui program pilot prin care sa se stimuleze oferirea de servicii medicale in regim privat in spitalele publice

Ati esuat!

– ati promis o necesara reorganizare si eficientizare zonala a activitatii DSP-urilor si Caselor Judetene insa ati purces la acest demers fara a va consulta cu cei vizati si cu partenerii de coalitie stimuland rezerva lor justificata; chiar si astazi, pe site-ul MS se gaseste un proiect care nu tine cont de regionalizarea propusa de Guvernul din care faceti parte, ca si cum ar fi doua guverne, nu unul – Ati esuat!

– ati anuntat, cu surle si trambite, un nou pachet de servicii, dat publicitatii in paralel cu un alt proiect de pachet de servicii care se afla pe site-ul CNAS – care exprima viziuni total diferite; desi un nou pachet trebuie sa arate restrictiile pe care noi romanii ar trebui sa le facem pentru a umple deficitele din unele domenii ale sistemului – ati dat publicitatii o incropeala care ignora principalele centre de cost, care consuma 40%, respectiv 42% din banii publici ai sanatatii – spitalele si medicamentele. Ati esuat!

– ati promis introducerea coplatilor in spitale – mecanism negociat cu FMI pentru a modera consumul de servicii in zona cea mai scumpa din sistem. Ati preferat sa duceti in derizoriu acest mecanism de contentie al costurilor stabilind o coplata de 2 euro per internare – care i-a lasat perplecsi pe economistii FMI. Ati esuat si in aceasta privinta!

– ati reorganizat Ministerul pentru a scapa de persoane pe care nu le agreati si acum reveniti la infiintarea respectivelor posturi, incalcind astfel legea.

– ati ratat ocazia de a repune in functiune productia de vaccinuri de la institutul Cantacuzino, preferand sa acuzati conducerea institutiei de vina dumneavoastra de a nu fi asigurat finantarea la timp a investitiilor. Acum trebuie sa importam vaccinuri antigripale, la preturi cu mult mai mari, sarcina de care institutia d-voastra nu s-a preocupat suficient – stocul fiind inca pe zero. Ati esuat din nou!

– v-ati opus distribuirii cardului de sanatate prin intermediul medicilor de familie, asa cum este prevazut in legea in vigoare, sprijinind o cheltuiala evitabila de peste 30 de milioane de EURO pentru distribuirea prin Posta!

– ati infiintat Scoala de Management sanitar prin legea 95/2006 – legea reformei – care se identifica cu dumneavoastra. Acum, doriti sa desfiintati aceasta unitate de invatamant, aruncand la cos proiectele finantate international la care institutia este parte. Alte milioane de euro risipite.”

Contracte grase cu vaccinuri

O firma de casa a Ministerului Sanatatii, pe vremea cand acesta era condus de Eugen Nicolaescu, a reusit sa puna mana pe mai multe contracte grase privind importul si distributia de vaccinuri. Firma apartine unei rude prin alianta ale consilierului lui Eugen Nicolaescu, Sorin Iordache, partener de afaceri atat cu fostul demnitar, cat si cu sotia acestuia. A&G Med Trading se obliga prin contract sa aduca vaccinurile PRIORIX si sa le predea doar UNIFARM. De aici, produsele erau ridicate de fiecare autoritate de saanatate publica locala. La cateva luni de la semnarea acestui contract, Eugen Nicolaescu schimba conditiile contractuale pentru furnizorii de vaccinuri. Astfel, daca A&G Med Trading era obligata sa importe si sa livreze vaccinurile doar depozitelor Unifarm, nu si autoritatilor de sanatate publica locale, renumita companie GlaxoSmithKline, care a furnizat vaccinul Cervarix, a trebuit sa indeplineasca ambele conditii. Astfel, prima transa a fost catre autoritatile locale, iar a doua, catre Unifarm. In aceasta situatie, statul suporta cheltuielile legate de transportul vaccinurilor de la Unifarm la autoritatile de sanatate publica.
A&G Med Trading este o campioana la afacerile cu Ministerul Sanatatii, adunand in portofoliu zeci de contracte de sute de mii de euro. Acestea au fost semnate cu 12 autoritati de sanatate publica judetene in urma unor cereri de oferta si alte doua contracte incheiate prin negociere cu o singura sursa, cu ASP Dolj si ASP Galati. Cele mai grase contracte au fost insa perfectate de A&G Med Trading direct cu Ministerul Sanatatii. In 2006, firma a semnat un contract de 1,6 milioane de euro, fara licitatie, pentru achizitionarea de vaccinuri DTP-HB.

Cristina Traila 333x500 PNL e plin de candidati PeNaLiCristina Traila, Camera Deputatilor, Bucuresti

Si-a angajat cumnata la ANRMAP, cand Traila era presedinta acestei institutii, afirmand public ca acest lucru nu e o problema intrucat “cumnata nu e ruda”. Acuzata de Elena Udrea ca, pe cand Traila era presedinta ANRMAP, a favorizat firma sotului sau.

Olar Corneliu, Camera Deputatilor, Alba

olar corneliu 720x479 PNL e plin de candidati PeNaLi

Olar Corneliu

Acuzat de ANI ca, in calitate de deputat, a incheiat, in legislatura 2008 – 2012, un contract civil prin care si-a angajat fiica in functia de referent in cadrul propriului birou parlamentar, incalcand, astfel, dispozitiile art. 70 si art. 71 din Legea nr. 161/2003. In baza contractului civil incheiat, fiica sa a obtinut venituri salariale in cuantum total de 29.139 Lei.

Alexandru Peres, Senat, Alba

In anul 1984, cand tatal sau era Seful Securitatii din Cluj, a instrumentat dosarul de urmarire informativa al Doinei Cornea si transmitea sefilor ierarhici ca „actiunile de influentare pozitiva asupra Doinei Cornea si a fiului sau s-au intensificat”. Acuzatia a fost facuta in 2011 de catre actualii sai colegi de la PNL Alba (atunci Peres apartinea PDL).

Pistru-Popa Eusebiu-Manea, Camera Deputatilor, Arad

A incheiat in anul 2010, prin interpusi, contracte fictive in valoare de 800 mii euro – posibil mita mascata.

Ion Scheau, Senat, Arad

Declarat incompatibil de Agentia Nationala de Integritate din 20 decembrie 2012, deoarece era si parlamentar, si administrator la o societate comerciala.

Tataru Nelu, Senat, Vaslui

A incercat sa cumpere un apartament ANL desi are deja o casa luxoasa.

Bulacu Romulus, Senat, Valcea

Firma sa a incasat in 2009 contracte de la firme aflate in subordinea sa in calitate de vicepresedinte al CJ Valcea.

Otto Haller, Salaj, Camera Deputatilor

In calitate de candidat PPDD la primaria Zalau, in 2012, a declarat ca “lupta impotriva mafiei din Zalau si de la Primarie”, in contextul in care – la acel moment – primarul orasului era un membru PNL.

Gligor Dorin Oliviu, Camera Deputatilor, Hunedoara

In 2012, cand era vicepresedinte al Consiliului Judetean Hunedoara, a „uitat” sa isi dea demisia, in termenul legal, din functia de presedinte al Consiliului de Administratie al Sucursalei Electrocentrale Paroseni, desi a dobandit intre timp calitatea de consilier judetean. Detinerea simultana a celor doua functii este motiv de incompatibilitate.

Iulian Dumitrescu, Senat, Prahova

Iulian Dumitrescu 3 720x480 PNL e plin de candidati PeNaLiIulian Dumitrescu detine trei apartamente in Bucuresti si un autoturism Mercedes ML 280, conform declaratiei de avere, dar in realitate se plimba prin Capitala cu un Mercedes S 500, ultimul model, cu un pret de catalog de peste 100.000 de euro. In 2012 a vandut un bun nespecificat lui Ene Cristian cu 46 900 de euro. Are in conturi 11 546 dolari si 31 245 lei. Are un credit in valoare de 206 650 euro si a primit o sponsorizare de 61 490 de dolari de la firma Zalex Construction SRL pentru studii. Declara un venit de 10 792 lei. Neoficial, se afla in spatele mai multor firme, care au contracte cu statul de sute de milioane de euro in ultimii 10 ani. Potrivit Registrului Comertului, Dumitrescu a fost asociat la urmatoarele firme, toate radiate in prezent: DELTA CONTCONSULT SRL, DGM AGREGATE SRL, LAUCRIST SRL, LONE SRL, OMEGA PRODUCTION SRL si EURO GRUP DG TRANSPORT SRL. Iulian Dumitrescu a mai fost actionar la Bucegi Management SRL si SC Antinori SRL. URO GRUP DG TRANSPORT SRL a facut afaceri cu statul si in perioada in care Iulian Dumitrescu era oficial asociat  si director general, dar si dupa. Firma de constructii a avut  numai in perioada 2007-2012 contracte cu statul in valoare de 29 de milioane de euro. Cele mai multe au fost incheiate cu Consiliul Judetean Calarasi si cu primarii din acelasi judet, dar a mai avut contracte si cu primarii din judetele Prahova si Ilfov. In firma, Dumitrescu a fost asociat un timp cu un anume Grigore Vasile Viorel. Iulian Dumitrescu ii cesioneaza in 2008 partenerului sau Grigore Vasile Viorel partile sale sociale, cum a mai facut de altfel, potrivit Monitorului Oficial, si in cazul unei alte firme, DELTA CONT CONSULT – S.R.L. Dupa 2012, Dumitrescu a facut o gramada de bani tot de la stat printr-o firma din comuna Otopeni. Zalex Construction SRL din comuna Otopeni condusa oficial de amicul lui Dumitrescu, Cristian Ene, a facut multe afaceri cu statul, inclusiv prin asociere cu SC DELTA ACM 93, o firma celebra pentru contractele pe bani publici, printre care in Prahova, unde acum Dumitrescu este co-presedintele organizatiei judetene a PNL. Dar si in Calarasi, unde Dumitrescu s-a aciuat in ultimii ani.  Zalex a avut inclusiv contracte pentru deszapezire in Calarasi.

Dan Valceanu, Gorj, Camera Deputatilor

dan valceanu PNL e plin de candidati PeNaLi

Dan Valceanu

 

Ministrul Energiei a descoperit ca Valceanu capusa C.E. Oltenia. Dupa ce a aparut in presa contractul de un milion de euro de la CEO pentru o asociere de firme al carei lider este Dan Valceanu, ministrul Energiei a postat pe facebook urmatorul mesaj: „Mi se cere demisia din Gorj! Nu e prima oara si sunt convins ca nu va fi nici ultima oara. De data asta e un lider PNL, pana acum ma obisnuisem cu cei de la PSD. Ce-i drept, actiunile transpartinice nu sunt monopolul Capitalei, asa cum nici afacerile cu companiile statului nu se fac doar la centru. Ce e insa o constanta in aceste afaceri e faptul ca statul pierde mereu si cei care platesc sunt angajatii obisnuiti. Liderii politici din Gorj descopera cu uimire ca CEO e intr-o situatie financiara grea. Sigur ca in calitate de afaceristi onesti care au facut afaceri colosale cu Complexul Energetic Oltenia nu aveau de ce sa se ingrijoreze ca propriile lor acte afecteaza compania si angajatii ei. Grija aceasta ii macina doar cand imbraca haina de politician. Ipocrizia ingrijorarilor politice din Gorj imi aminteste, ca intr-un plagiat simbolic, de sfatul sulfuros de acum cativa ani prin care ni se cerea sa ne <<intarim>> statul. Ei bine, da, domnilor, ne intarim companiile acum si primii care pierd de data aceasta sunt politicienii conectati la teava de bani. Sunt constient ca timpul nu lucreaza in favoarea noastra si ca ireversibilul nu poate fi construit in cateva luni. Dar cei care plang acum de grija angajatilor de la CEO (ca si in alte companii din energie) sunt cam toti responsabili de situatia in care ne aflam. In Oltenia se faceau afaceri dubioase de ani de zile si nu e ca si cand nu ar fi stiut toata lumea ce se intampla. Au inceput sa apara dosarele penale si vor aparea si mai multe. Din pacate, un dosar penal nu se face pe vorbe, asa cum se dau declaratiile ipocrite. Iar in ceea ce il priveste pe liderul PNL care s-a trezit acum ingrijorat de situatia de la CEO as dori sa ii transmit ca pentru a tine lectii ai nevoie de statura morala, iar in cazul dumnealui cred ca acest aspect ii lipseste cu desavarsire. Mai mult, cred ca ar fi cazul sa se preocupe sa gaseasca raspunsuri oficiale la modul in care firmele in care e actionar au reusit sa aiba contracte de milioane cu CEO. Angajatilor de la CEO as vrea sa le spun ca atunci cand va tremura sufletul pentru ziua de maine, cand frica e singurul lucru pe care il simtiti, sa va asezati la o masa si sa faceti liste cu oamenii care v-au mintit ani de zile si care v-au furat fara rusine, iar astazi va poarta de grija. Banii familiilor dumneavoastra sunt in masinile scumpe ale acestor politicieni si ale partenerilor lor de afaceri. Banii pentru educatia copiilor dumneavoastra sunt in vile si piscinele potentatilor din Gorj. Viitorul dumneavoastra va e furat de acesti oameni”.

Virgil Guran, Prahova, Senat

virgil guran PNL e plin de candidati PeNaLi

Virgil Guran

In anul 2000, a inventat un mecanism prin care firma sa sa realizeze evaziune fiscala. Guran a fost achitat pe fond, condamnat la inchisoare in urma apelului statului roman, dupa care a depus apel, iar cauza s-a prescris fara ca el sa ajunga la inchisoare. La inceputul procesului, el a incercat sa obtina un diagnostic psihiatric de “tulburare schizoforma” pentru a evita posibila detentie. De asemenea, se afla printre fondatorii Partidului Romania Unita.

Mihai Opriscan, Mures, Camera Deputatilor

Implicat in privatizarea frauduloasa a Azomures. Opriscan era in acele vremuri director al Fondului Proprietatii de Stat, condus de Radu Sarbu, un personaj care tine prima pagina a ziarelor din acea perioada cu acuzatii de coruptie. Dupa privatizarea de la Azomures pe care a supervizat-o in calitate de sef al FPS, Opriscan s-a angajat taman la combinat, pe post de director.

Marius Balu, Mehedinti, Senat

Urmarit penal pentru un prejudiciu de 9 milioane lei adus CJ Mehedinti cat timp a fost presedinte.

Roberta Anastase, Prahova, Camera Deputatilor

robertaanastase01 551x500 PNL e plin de candidati PeNaLiPersonaj din fostul PDL, aproapiata a lui Traian Basescu. Numele ei a fost vehiculat in multe afaceri portocalii. A fraudat votul din parlament cu ocazia Legii Pensiilor, in toamna lui 2010.

Cristian Achitei, Botosani, Camera Deputatilor

A infiintat in 2006 o firma din care s-a retras in mod formal din 2008, cand a devenit vicepresedinte al CJ Botosani. Firma a castigat contracte cu Consiliul Judetean. Schema a fost repetata cu o firma noua, cu alt nume, incepand cu 2014.

Ionel Palar, Bacau, Camera Deputatilor

Desi este casatorit si are un copil, a fost unul din clientii retelei de prostitutie a lui Marta, atragand atentia acestora prin faptul ca nu a platit in totalitate serviciile erotice pe care le primise. A vandut unei banci doua etaje dintr-o clinica medicala, pe care o construise cu fonduri europene nerambursabile. Potrivit legii, beneficiarii fondurilor PHARE nu pot schimba destinatia initiala a constructiei pentru care au solicitat bani europeni.

Potrivit Agentiei de Dezvoltare Regionala (ADR) Nord-Est, in contract se prevede faptul ca spatiul construit nu poate fi vandut sau inchiriat. Cu toate acestea, Palar si asociatul sau, medicul Ciprian Olinic, au vandut parterul si primul etaj al Bancii Italo-Romane, pentru 700.000 de euro. „Nu avea voie nici sa vanda, nici sa inchirieze spatiul, nici sa-i schimbe destinatia. Atata timp cat a primit acesti bani nerambursabili, nu avea voie sa faca asa ceva. Sunt clauze clare in contract. Am solicitat verificarea intregii documentatii”, a declarat directorul Cristian Zampa, de la ADR Nord-Est. De asemenea, imobilul a fost construit la mai putin de 100 de metri de o cladire declarata monument istoric: Posta din Bacau.

Antonel Tanase, Buzau, Camera Deputatilor

antonel tanase PNL e plin de candidati PeNaLi

Antonel Tanase

Firmele sale de contabilitate au sau aveau 15 contracte cu diverse institutii:

– Agentia Nationala de Ocupare a Fortei de Munca,

– Institutul Bancar Roman,

– SC ADPB SA (Administrarea Domeniului Public Bucuresti),

– Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti.

In timp, el a indeplinit functii banoase la stat din domenii total diferite, fiind imposibil sa aiba competente pe toate:

– administrator al Companiei Nationale Administratia Porturilor Dunarii Maritime

– membru al CA de la RADET pana recent

– a facut parte din Consiliul de Administratie al Companiei Nationale de Aeroporturi Bucuresti

– membru in CA al Companiei Nationale Administratia Porturilor Dunarii Fluviale Giurgiu.

– incaseaza salariu si de la Registrul Auto Roman, unde este economist.

Florin Eugen Carligea, Braila, Senat

Gasit incompatibil de ANI cu functia de consilier local, pentru ca avea calitatea de asociat unic al firmei Comision Trade SRL, societate care vindea motorina catre regia de transport locala, detinuta de Consiliul Local. Ulterior a fost numit subprefect, desi acest lucru era ilegal. A participat la o licitatie organizata de Administratia Fluviale a Dunarii de Jos, la care cele trei firme participante (din care una a lui) au cooperat astfel incat sa isi adjudece fiecare o treime din serviciile licitate. Valoarea contractului a fost umflata prin mai multe metode, ceea ce sugereaza coruptie.

Costel Soptica, Botosani, Senat

Cercetat penal pentru ca a incercat sa fenteze legea achizitiilor publice. Soptica este este suspectat de trafic de influenta si instigare la abuz in serviciu. Primarul comunei Stiubieni a determinat divizarea unui contract de achizitie publica in mai multe contracte, pentru a evita pragul valoric de la care se aplica alte norme legale. Scopul ar fi fost favorizarea unei firme despre care anchetatorii spun ca ar fi controlata de deputatul Soptica.

Veta Pasculescu, Dolj, Camera Deputatilor

Numita director regional al sucursalei Dunare-Olt a Agentiei Nationale de Imbunatatiri Funciare (ANIF) desi avea nevoie de 8 ani de vechime in domeniul de activitate. Ca sefa a biroului de licitatii a vandut 32 tone fier vechi fara contract si fara oferte unei firme din Strehaia (SC Elevetiano Trading SRL). De asemenea a inchiriat o macara si un mijloc de transport de 10 tone de la o firma privata pentru 120 000 RON, desi ANIF Bucuresti nu a dat aviz favorabil cererii de inchiriere. Acuzata ca si-a angajat sotul si fiul la respectivul birou de licitatii fara ca acestia sa fi dat vreun concurs sau sa aiba studii de specialitate.

Iancu Caracota, Dambovita, Senat

iancu caracota potlogi 600x400 PNL e plin de candidati PeNaLiA semnat incepand cu 2008 nu mai putin de 31 de contracte cu institutii ale statului. Cele mai multe dintre ele sunt incheiate cu primarii de comune din Dambovita. Valoarea contractelor de consultanta prin care firma controlata de prefect invata primariile cum sa castige proiecte finantate cu bani de la guvern, variaza intre 1000 si 224000 lei. Toate contractele sunt semnate cu aceeasi firma, SC Ianlux Consulting, unde prefectul Caracota detine 60 % din actiuni. Potrivit datelor de la Registrul Comertului, firma este administrata de o anume Laura Claudia Visan care detine diferenta de 40 procente din societate. Aceeasi Visan apare si pe lista consilierilor juridici din judetul Dambovita. Sase dintre cele 31 de contracte au fost incheiate cu firma prefectului prin cerere de oferta, celelalte 25 de contracte fiind incredintate direct. Din totalul contractelor, 20 au fost incheiate cu primarii din subordinea institutiei pe care o conduce Caracota.

Afacerile cu statul ale prefectului Caracota Yann Alexandre (nume ales in urma obtinerii cetateniei franceze, cu care, dealtfel, apare in evidentele Registrului Comertului):

– Comuna Poiana, jud. Dambovita, servicii de consultanta, 36000 lei.

– Comuna Oicnita, jud. Dambovita, servicii de consultanta, 35000 lei.

– Comuna Baleni, jud. Dambovita, servicii de consultanta, 35000 lei.

– Comuna Comisani, jud. Dambovita, servicii de consultanta, 35000 lei.

– Comuna Ulmi, jud. Dambovita, servicii de consultanta, 35000 lei.

– Comuna Crangurile, jud. Dambovita, servicii de consultanta, 38000 lei.

– Comuna Razvad, jud. Dambovita, servicii de consultanta, 1000 lei.

– Comuna Razvad, jud. Dambovita, servicii de consultanta, 3500 lei.

– Comuna Morteni, jud. Dambovita, servicii de consultanta, 60000 lei.

– Comuna Valea Mare, jud. Dambovita, servicii de consultantta, 55000 lei.

– Comuna Razvad, jud. Dambovita, servicii de consultanta, 62000 lei.

– Comuna Petresti, jud. Dambovita, servicii de consultanta, 20000 lei.

– A.D.I. “Vulcana Bai”- Pietrari, servicii de consultanta, 62000 lei.

– Comuna Vedea, jud. Teleorman, servicii de consultanta, 57500 lei.

– Comuna Slobozia Moara, jud. Dambovita, servicii de consultanta, 49800 lei.

– Directia Silvica Arges, jud Arges, servicii de consultanta, 35000 lei.

– Comuna Comana, jud. Giurgiu, servicii de consultanta, 49600 lei.

– Comuna Bucsani, jud. Giurgiu, servicii de consultanta, 49800 lei.

– Comuna Ungheni, jud. Arges, servicii de consultanta, 49800 lei.

– Directia Silvica Arges, jud. Arges, servicii de consultanta, 35000 lei.

– Comuna Vedea, jud. Arges, servicii de consultanta, 49800 lei.

– Comuna Colibasi, jud. Giurgiu, servicii de consultanta, 49800 lei.

– Consiliul Judetean Dambovita, servicii de consultanta, 56250 lei.

– Comuna Buciumeni, jud. Dambovita, servicii de consultanta, 188400 lei.

– Comuna Albota, jud. Arges, servicii de consultanta, 49800 lei.

– Comuna Buzoiesti, jud. Arges, servicii de consultanta, 49800 lei.

– Comuna Comisani, jud. Dambovita, servicii de consultanta, 90288 lei.

– Comuna Valea Mare, jud. Dambovita, servicii de consultanta, 102080 lei.

– Comuna Morteni, jud. Dambovita, servicii de consultanta, management de proiect, 145800 lei.

– Comuna Crangurile, jud. Dambovita, servicii de consultanta, management de proiect, 224400 lei.

– Comuna Petersti, jud. Dambovita, servicii de consultanta, management de proiect, 69553 lei.

Alti candidati PNL cu probleme, tot de la Dambovita. Cezar Preda, locul unu la Camera Deputatilor, implicat in problemele gestionarii
deseurilor menajere. Iulian Vladu, locul doi Camera Deputatilor, dosar  ANI –  posibil conflict de interese. Gheorghe Grigore, primarul orasului
Gaesti, fost secretar UTC la Utchim Gaesti. Trimis cu scoatere din  productie la Stefan Gheorghiu. Nicolae Traian, primar al orasului Titu,  fost pesedist, fost UNPR, in prezent la PNL.

Giugea Nicolae, Dolj, Camera Deputatilor

Pe cand era presedinte al Agentiei Domeniilor Statului, a actionat ilegal si a refuzat aplicarea legii 249/2003 in cazul firmei Vitifam, legea respectiva spunand ca proprietarului de active i se atribuie direct, prin concesiune de catre ADS, terenul agricol pe care se afla aceste active.

Glad Varga, Arad, Camera Deputatilor

GladVarga jpg 800x600 q85 PNL e plin de candidati PeNaLi

Glad Varga

Varga da cu pumnii, fiind “eroul” unei intamplari violente petrecute in 2012.  Nefericitul eveniment a avut loc pe Strandul Neptun, in clubul La Mouche, in vara anului 2012. Atunci Glad Varga, povesteste victima G.A., a dorit sa „se bage in seama” cu o tanara (domnisoara B.) care se afla cu victima. „Ne aflam la barul localului, iar la un moment dat a venit Glad Varga, a incercat sa se dea la domnisoara care era cu mine, dar aceasta i-a respins avansurile. L-am rugat pe Glad Varga sa o lase in pace, iar ca raspuns acesta m-a lovit de la spate (n.r. N.V.) cu pumnul in zona urechii. In acel moment am cazut la pamant”, povesteste G.A, victima lui Glad Varga. Tanarul batut, care la acel moment avea 21 de ani, mai relateaza ca Glad Varga le-a spus bodyguarzilor localului sa il scoata afara pe cel lovit.

In urma acestui eveniment, doua persoane au primit amenda, printre care si Glad Varga. Desi PNL Arad si Gheorghe Falca mizau pe un plus la alegeri prin prezenta lui Glad Varga pe liste, acest fapt s-ar putea intoarce ca un bumerang impotriva unui partid si asa aflat in cadere.

Carmen Harau, Hunedoara, Senat

Doamna in cauza, deputat PNL si pretendent al unui post de senator, pare ca este extrem de priceputa in a face bani, ca aproape a transformat organizatia PNL Hunedoara in propria-i firma. Familia deputatei isi construieste un hotel si un restaurant de lux fix langa Castelul Corvinilor. Lucrarile la cele doua obiective sunt in toi si au demarat exact in timpul mandatului de deputat, perioada in care firmele lui Carmen Harau au avut contracte pe bani publici de aprope 50 de milioane de euro. Mai ca o invidiati, asa-i?

Anca Boagiu, Maramures, Camera Deputatilor

ANCA BOAGIU FANE 2 PNL e plin de candidati PeNaLiFosta ministreasa a lui Basescu, Boagiu vrea cu tupeu din nou in Parlament, de parca nimic nu s-ar fi intamplat. Implicata si ea, ca si Roberta Anastase, in tot soiul de afaceri PDL-iste, Anca Boagiu se face ca ploua ca e chemata in dosarul finantarii partidului portocaliu si face iar promisiuni cetatenilor.

Viorica Chereches, Maramures, Camera Deputatilor

Trimis in judecata pentru luare de mita, fostul primar din Baia Mare, Catalin Chereches, vrea sa-si trimita mama in Parlament. Viorica Chereches deschide lista liberalilor pentru Camera Deputatilor.



    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!