AcasăPoliticaPNL cere convocarea Parlamentului in sesiune de urgenta, pentru adoptarea Legii insolventei...

PNL cere convocarea Parlamentului in sesiune de urgenta, pentru adoptarea Legii insolventei persoanei fizice

In contextul discutiilor aparute pe tema cresterii valorii francului elvetian si a problemelor resimtite de catre romanii care au credite in aceasta moneda, liberalii cer, prin vocea copresedintelui marelui PNL, Alina Gorghiu, convocarea Parlamentului in sesiune de urgenta, pentru a adopta legea insolventei persoanei fizice.

Alina Gorghiu

Avand in vedere discutiile aparute in ultimele zile, dupa ce leul s-a depreciat in fata francului elvetian, punandu-i pe jar pe cei aproape 75 de mii de romani care au contractat credite in aceasta moneda, liberalii considera ca, pe langa cautarea unor solutii pentru cazul de fata, e nevoie sa se ia masuri in asa fel incat astfel de situatii sa fie evitate.

Ca urmare, PNL propune adoptarea Legii insolventei persoanei fizice, solicitand, in acest sens, convocarea in sesiune de urgenta a Legislativului, se arata intr-un comunicat de presa semnat de copresedintele Partidului National liberal. In favoarea adoptarii acestui demers legislativ, Gorghiu a enumerat cateva aspecte, printre care faptul ca se evita executarea silita a clientului – persoana fizica, oferindu-i, totodata posibilitatea unei reesalonari a ratelor. „Legea insolventei persoanei fizice este singura reglementare care poate pune clientul aflat in incapacitatea de a-şi achita ratele in pozitia de a nu fi executat silit si de a putea sa isi duca la capat contractul incheiat cu banca, lucru benefic pentru ambele parti. (…) Legea insolventei persoanei fizice ofera clientului, care nu mai poate achita ratele, o solutie de reesalonare a ratelor si pozitia corecta de negociere cu banca, pe baza veniturilor pe care le obtine”, explica Gorghiu.

Va amintim ca, luni, cursul francului elvetian s-a apreciat din nou, in raport cu leul. Potrivit Bancii Nationale a Romaniei (BNR), cursul monedei elvetiene a crescut la 4, 4716 lei.

93 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger