AcasăPoliticaPlagiatul premierului, pe masa Avocatului Poporului

Plagiatul premierului, pe masa Avocatului Poporului

Blestemul doctoratului pare sa-l urmareasca la tot pasul pe Victor Ponta. De cand s-a demonstrat ca teza acestuia este un soi de copie xerox, premierul cauta solutii sa-si spele obrazul. Doar ca le-a ales pe cele mai proaste, fie ca vorbim aici de renuntarea la titlu printr-o scrisoare, fie la ordonanta care-i permite sa se lepede de doctorat.

Victor Ponta nu poate scapa de acuzatiile de plagiat

Fiecare pas gresit pe care Ponta il face este speculat la maximum de adversarii sai politici. Asa se face ca, dincolo de criticile publice, liberalii au mers mai departe, solicitand Avocatului Poporului sa atace la Curtea Constitutionala Ordonanta 94/2014, referitoare la renuntarea la titlurile stiintifice. „Decizia  premierului de a initia aceasta Ordonanta a fost determinata de interesele private ale lui Victor Viorel Ponta, cel confruntat personal cu riscurile decurgand din detinerea unei diplome de doctor in drept al Universitatii Bucuresti, in conditii frauduloase”, sustin liberalii. In context, acestia atrag atentia asupra faptului ca „printr-o dispozitie legala se incearca inlaturarea consecintelor infractiunii de plagiat si protejarea unei persoane care a savarsit-o”.

Liberalii asteapta ca Victor Ciorbea sa respecte fisa postului

„Cu alte cuvinte, cei care au semnat sau au contrasemnat ordonanta de urgenta in cauza favorizeaza infractorul care a savarsit o infractiune de plagiat prevazuta si pedepsita de o lege. Toate acestea in conditiile in care renuntarea la titlul universitar in cauza este o operatiune care este legata de persoana celui care a savarsit infractiunea de plagiat! Persoana in cauza va stabili daca plagiatul a fost savarsit sau nu. Mai mult, cercetarea penala in cazul plagiatului se porneste la plangerea celui care a fost plagiat, iar daca acesta nu face plangere penala, iar plagiatorul renunta la titlu, fapta ar putea sa nu mai existe”, au mai reclamat liberalii.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
554 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger