AcasăPoliticaPesedistul Sturzu a cerut sa nu fie validate alegerile interne de saptamana...

Pesedistul Sturzu a cerut sa nu fie validate alegerile interne de saptamana trecuta

In plin Congres Extraordinar, dupa ce nume sonore din partid au trecut pe la tribuna Salii Palatului, adresandu-se pesedistilor si partenerilor partidului, prezenti in sala, reuniunea PSD a avut parte de un moment neprevazut.

Mai precis, toti cei ramasi in sala au urmarit interventia lui Mihai Sturzu, unul dintre candidatii la fotoliul de vicepresedinte al PSD, pentru multi cunoscut mai degraba ca lider la tineretului Social Democrat, sau, de ce nu, ca fost solist al unei trupe.

Sturzu a cerut nici mai mult, nici mai putin, decat ca prezentul Congres sa nu valideze alegerile de duminica trecuta, respectiv votul intern in urma caruia Dragnea -unicul candidat in cursa interna- a fost ales lider al partidului. Tanarul pesedist si-a si motivat aceasta cerere, explicand ca s-a inspirat, practic, din solicitarea lui Dragnea, venita de la tribuna, cu scurta vreme inainte. Respectiv gestul care noul presedinte PSD le-a cerut celor prezenti sa tina un moment de reculegere in memoria victimelor comunismului, cerand condamnarea acestui regim.”Saptamana trecuta am avut alegeri cu un singur candidat. (…) Asta este comunismul, oameni buni!”, a subliniat Sturzu, amintind de asocierea pe care a facut-o liderul onorific al PSD-ului, cu perioada comunista, in cazul scrutinului intern la care toti membrii partidului au fost invitati, in premiera, sa voteze un singur candidat.

Mihai Sturzu a insistat, totodata, ca acest lucru nu trebuie inteles ca un repros adus adus actualului numar 1 in randul social-democratilor, ci celor care nu au avut curaj sa intre in aceasta cursa interna sau sa isi duca la capat aceasta intentie. „Acest Congres trebuie sa valideze alegerile de saptamana trecuta, adica sa valideze comunistii. Va cer ca acest Congres sa nu valideze alegerile de saptamana trecuta”, li s-a adresat Sturzu pesedistilor, propunand varianta ca alegerile sa fie reluate, prilej cu care in cursa sa intre cel putin doi aspiranti la fotoliul de lider. „Atunci vom face un puternic gest impotriva comunismului”, a apreciat tanarul pesedist.

author avatar
Cristina Stefan
273 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger