AcasăPoliticaPesedistii isi cauta salvarea cu ALDE Tariceanu

Pesedistii isi cauta salvarea cu ALDE Tariceanu

Prigoniti de Liviu Dragnea cu noul cod de integritate, mai multi parlamentari social-democrati vad in partidul condus de Calin Popescu Tariceanu ”pamantul fagaduintei”.

Satui pana peste cap de Liviu Dragnea, multi pesedisti se gandesc sa-si caute mantuirea politica in partidul condus de Calin Popescu Tariceanu

Date fiind noile reguli impuse de Dragnea & Comp., majoritatea parlamentarilor PSD se confrunta cu certe perspective de ramanere la vatra dupa terminarea acestui mandat. Cum bla-bla-ul cu innoirea partidului nu i-a convins nici cu o iota, pesedistii cu vechi state de serviciu parlamentare au inteles ca este vorba de fapt de tragerea lor pe linie moarta, motiv pentru care nu exclud plecarea spre o noua destinatie politica. Iar cea mai tentanta oferta a momentului este ALDE – formatiunea liberala condusa de co-presedintii Calin Popescu Tariceanu si Daniel Constantin. ”Exista aceasta dezamagire ca s-a cedat mult prea usor guvernarea, avem o lipsa totala de reactie a conducerii partidului, o amorteala generala si o stare de tensiune generata de codul de integritate. Pe acest fond, colegii mei il aud pe Tariceanu, singurul care spune lucruri pe care si ei le gandesc si incep sa-si puna intrebari cu privire la viitorul lor politic.  Sunt cativa care iau in calcul cat se poate de serios sa mearga in ALDE, alaturi de Tariceanu, pentru ca in PSD oricum nu se mai regasesc”, a recunoscut un social-democrat, off the record, pentru site-ul fn24.ro. Aceasta fiind starea de spirit din partidul condus de Liviu Dragnea, pesedistii aflati pe picior de plecare spera doar ca Tariceanu sa-si poata pastra functia de presedinte al Senatului – postura care ar avantaja ALDE la alegerile din 2016. ”Decat sa tragem ca prostii (in campanie – n.r.) pentru <<noua clasa politica>>, mai bine mergem la Tariceanu si tragem pentru noi si pentru ALDE”, a concluzionat, pragmatic, parlamentarul pesedist.

author avatar
Simona Badulescu
1.157 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger