AcasăPoliticaCum il scot pesedistii pe Antonescu din cursa pentru Cotroceni!

Cum il scot pesedistii pe Antonescu din cursa pentru Cotroceni!

Cand vine vorba de candidatul pe care-l vor sustine la prezidentialele din 2014, social-democratii nu au nici ei nevoie de ghicitoare, carti de tarot sau ghioc. Si asta pentru ca, sustin ei, au la dispozitie sondajele de opinie, cu care intentioneaza sa-l “ingroape” pe Crin Antonescu.

Crin Antonescu va fi lasat cu ochii in soare de pesedisti

Temerile liberalilor, care vad tradare peste tot prin USL, sunt cat se poate de intemeiate, singurul care a ales sa ignore toate semnalele de alarma fiind chiar personajul principal al acestei povesti, prezidentiabilul Antonescu. De partea cealalta, pesedistii nici nu se mai obosesc sa ascunda faptul ca in vara lui 2014 il vor lasa balta pe candidatul liberal. Pana atunci insa, social-democratii sunt dispusi sa mimeze convingator sustinerea presedintelui PNL. “Promisiunea este promisiune. Suntem oameni de cuvant. Nu-l vom abandona, pentru moment, pe Crin Antonescu”, ne-a declarat un lider local al PSD, recunoscand insa ca social-democratii au tesut un plan prin care intentioneaza sa-l scoata din joc pe prezidentiabilul liberal.

Se lucreaza la psihicul liberalilor

“Asa cum s-a vazut si la Constanta, vom fi alaturi de Crin Antonescu si ne vom declara sprijinul de fiecare data. La anul insa, dupa europarlamentare, vom pune sondajele pe masa. In prezent, in cercetarile comandate de noi, Antonescu este pe un trend descendent. Este posibil ca pana in iunie 2014 sa scada sub 20%. Deci, iata un argument pentru a ne rupe de el. Nu este vorba de tradare, ci de o realitate politica. PSD merge la castig”, ne-a  mai explicat liderul PSD. Totodata, social-democratii merg pe premisa ca liderul PNL nu mai are capacitatea sa creasca in preferintele alegatorilor si ca va ramane blocat in retorica din prezent.  Si asta pentru ca masurile si discursul de dreapta au fost confiscate, culmea, chiar de PSD, in timp ce zona de stanga este si ea acaparata tot de social-democrati. Asa stand lucrurile, pesedistii sunt convinsi ca pana si liberalii vor cere retragerea lui Antonescu: “Mai avem aproape un an la dispozitie sa le povestim ca joaca pe o carte proasta. Cand o sa le intre in cap ca vor ramane de caruta, singuri o sa se dezica de candidatul lor”.

Isi taie singur craca de sub picioare

Provocat de colegii de partid, Crin Antonescu a recunoscut ca, de la preluarea mandatului de presedinte al PNL, a tot dat-o in bara. “Am si spus-o si o spun aici intre noi (conducerea PNL – n.r)  si nu are rost sa o spun public pentru ca nu cred ca aduce puncte partidului, dar sunt destui care au tot spus-o. Cred ca, in contextul respectiv, luati cu valul, aducerea lui Becali a fost o greseala si mi-o asum”, a afirmat liderul liberal, potrivit unei stenograme publicata de site-ul pesurse. Tot la capitolul “erori asumate”, Antonescu l-a amintit si pe Relu Fenechiu. “Poate ca noi am gresit si iar sunt gata sa-mi asum, dar nu singur de data asta pentru ca sunt niste decizii pe care le-am luat impreuna si pe care le-am votat, poate ca noi am gresit atunci cand l-am desemnat pe Relu in fruntea unui minister”, a mai spus Crin Antonescu.

Femeile nu vor sa se incurce cu ”doamna” Crin

Desi regreta ca nu este femeie, Crin Antonescu a reusit sa-si puna in cap organizatiile care sustin emanciparea sexului slab, dupa ce a decretat public ca ”detesta feminismul”. Declarandu-se ”surprinse” de opinia ”posibilului candidat USL la presedintia Romaniei”, trei organizatii de profil, Societatea de Analize Feministe AnA, Asociatia Front si Centrul de Studii in Idei Politice, il someaza acum pe liderul PNL sa detalieze motivele pentru care ”detesta femenismul”. Iar pana sa auda raspunsul, ONG-urile mentionate i-au transmis lui Antonescu ca milcarea feminista este binevenita din moment ce romancele se confrunta in continuare cu prejudecati garla, cu violenta domestica, cu salarizarea mai mica in raport cu barbatii, cu hartuirea si exploatarea sexuala, cu discriminarea la locul de munca si, nu in ultimul rand, cu o reprezentare modesta la nivel politic.

[poll id=”587″]

author avatar
eNational
1.937 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger