AcasăPoliticaPesedistii ii trimit la plimbare pe liberali

Pesedistii ii trimit la plimbare pe liberali

Drum bun si cale batuta. Acesta este mesajul pe care social-democratii l-au transmis partenrilor din USL, dupa ce ministrul Daniel Chitoiu s-a apucat sa se bata cu cota unica in piept si sa vorbeasca despre iesirea PNL de la guvernare.

Dumitru Chirita

Daca vor sa plece, sunt liberi sa o faca, nu i-a sechestrat nimeni in Palatul Victoria, au declarat pesedistii. Cat priveste cota unica, deputatul social-democrat Dumitru Chirita este de parere ca aceasta a fost falimentara din start. ”In opinia mea, sistemul de impozitare a veniturilor pentru persoanele fizice si juridice prin cota unica de 16%, «si-a trait traiul si si-a mancat malaiul».  In esenta, introducerea cotei unice de impozitare a veniturilor i-a avantajat in mod deosebit pe cei bogati si i-a afectat foarte grav  pe cei saraci, fapt care a accentuat polarizarea societatii si  a desfiintat  sistemul de solidaritate sociala”, a afirmat parlamentarul PSD, care se declara un sustinator al cotei progresive.  ”Pastrarea  actualului mod  de impozitare a veniturilor  ne va aduce si  in situatia in care bugetul public consolidat nu va avea resursele pentru sustinerea  sistemului de asigurari  sociale, respectiv  pentru realizarea unor investitii publice care sa permita dezvoltarea economica a Romaniei”, a mai spus deputatul social-democrat.

Liderii PNL bat in retragere

In timp ce pesedistii s-au intrecut in comentarii ironice la adresa lui Daniel Chitoiu, liberalii au fost nevoiti sa  dreaga busuiocul, mai ales ca perspectiva plecarii de la guvernare nu-i incanta deloc. ”Nu exista o disputa intre PNL si PSD”, a dat asigurari presedintele PNL Crin Antonescu, mentionand insa ca partidul pe care-l conduce nu va sustine majorarea taxelor sau modificarea cotei unice. ”Cred ca discutia este putin artificiala. Nici PSD nu si-a exprimat o dorinta de a face acest lucru (sa majoreze cota unica de impozitare – n.r.), cum nici noi, liberalii, nu suntem asa de revolutionari cum reiese din gazete”, a precizat si prim-vicepresedintele PNL Klaus Iohannis.

Ministrul Mihai Voicu, criticat de senatorii PSD

Obiceiul ministrilor de a absenta de la dezbaterea proiectelor de lege ii irita din ce in ce mai mult pe senatorii PSD, acestia varsandu-si nervi pe ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Mihai Voicu. Concret, social-democratii i-au reprosat liberalului ca nu este in stare sa asigure o buna comunicare intre Senat si reprezentantii Guvernului. Ca sa rezolve aceasta problema,  parlamentarii PSD i-au transmis liberalului ca-l asteapta la viitoarea sedinta a Biroului permanent al Senatului ca sa le dea explicatii.

[poll id=”630″]

author avatar
Ana-Maria Ludatser
633 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger