AcasăPoliticaPensionarul Basescu se mentine activ cu Miscarea Populara

Pensionarul Basescu se mentine activ cu Miscarea Populara

Fostul sef de stat a prealuat, sambata, carma PMP – formatiune rebotezata, la dorinta lui, Miscarea Populara.

Prospat ales sef al MP, Traian Basescu spera sap devina liderul incontestabil al opozitiei

Traian Basescu a (re)ajuns presedinte de partid tot pe baza unei candidaturii unice – formula criticata cu sapte guri de populari atunci cand a fost vorba despre pesedistul Liviu Dragnea. In unanimitate si cu vot deschis, popularii prezenti la Congres (printre care gurile rele spun ca s-au aflat si multi „delegati” achizitionati contra cost, pe sume cuprinse intre 20 si 50 de lei de caciula) si l-au ales presedinte pe Basescu. Fostul lider Eugen Tomac, care pana sambata nu a fost decat ecoul lui Traian Basescu, a primit si el un titlu, acela de presedinte executiv, pozitie din care va executa, ca de obicei, ordinele sefului sau dintotdeauna. Noul lider si-a completat echipa cu prim-vicepresedintii Cristian Diaconescu si Siegfrid Muresan, plus secretarul general Dorel Onaca. Odata reintrat, oficial, pe terenul de joc politic, Basescu nu a mai pierdut vremea ci a sunat trompeta adunarii: “Am o sugestie, cei care in viata lor au fost alaturi de mine si inca simt ca vor sa fie alaturi de mine sa nu ezite, de oriunde s-ar afla sa vina la Miscarea Populara”.

Vasile Blaga spune ca s-a ars deja cu Traian Basescu si nu-I mai trebuie colaborare cu fostul sau sef

Indemn care risca sa jumuleasca PNL-ul de ceva pene, data fiind existenta “basistilor” care au primit “buletin” de liberali in partidul condus de tandemul Blaga – Gorghiu. Afirmand ca nu mai vrea “nimic pentru sine”, Traian Basescu a pus revenirea sa in politica activa doar pe seama dorintei de a-si transmite mai departe vasta experienta capatata in ultimul sfert de veac, timp in care a ocupat functiile de subsecretar de stat, secretar de stat, ministru, primar si presedinte al tarii: “Este pacat sa plec cu experienta acumulata in cele mai inalte functii fara sa o impartasesc, sa o dau unora care vin dupa mine”. Urmandu-si flerul de “animal politic”, Traian Basescu a decis sa-si mane popularii pe cararea nationalista, nebatuta de vreo formatiune politica semnificativa  dupa declinul PRM-ului. “Trebuie ca romanii sa redevina in totalitatea lor mandrii de ei, sa nu ne mai fie rusine sa vorbim de partiotism. Numele motiunii «Romania mea» ne poate caracteriza: nu suntem nationalisti, ci patrioti”, a incercat Basescu sa-si nuanteze alegerea.

„Buldogul” Blaga maraie la fostul stapan

Reactivarea lui Traian Basescu l-a lasat rece pe Vasile Blaga, co-presedinte al PNL in prezent si unul dintre cei mai apropiati colaboratori ai lui Basescu pe vremea PD/PDL. Bine tavalit de Basescu dupa ce Elena Udrea a ratat preluarea conducerii PDL, Blaga lasa la o parte orice diplomatie si spune clar ca nici nu vrea sa auda de popularii condusi de fostul sau sef: ”Desi in politica nu trebuie sa spui niciodata «niciodata», aici raspunsul e categoric «nu», cand vine vorba de o colaborare cu PMP si Traian Basescu. Dupa ce, democratic, l-am desemnat pe Iohannis candidat, imi aduc aminte clar cum a spus domnul presedinte – pentru ca eu asa ii voi spune cat voi trai, pentru ca mi-a fost presedinte de partid si presedintele de tarii: «Vasile, puteai sa gasesti pe cineva mai bun»”. Probabil pe Ponta”.  Mai mult, Blaga sustine ca Basescu nu va reusi sa ademeneasca la MP niciun fost pedelist: “Domnul Basescu, daca isi face mari ganduri cu oameni care vor merge cu el la PMP din vechiul partid, se insala”.

author avatar
Simona Badulescu
470 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger