AcasăPoliticaPensiile speciale ale alesilor locali, in dezbaterea Senatului (Camera decizionala)

Pensiile speciale ale alesilor locali, in dezbaterea Senatului (Camera decizionala)

Propunerea legislativa privind acordarea a ceea ce in opinia publica au ajuns sa fie cunoscute drept „pensii speciale” de aceasta data pentru reprezentantii administratiei locale – primari, viceprimari sau presedinti de consilii judetene – intra luni in dezbaterea Camerei Superioare a Parlamentului.

Totul in conditiile in care demersul legislativ privind completarea Legii 393/2004 privind Statutul alesilor locali a fost adoptata tacit, in urma cu aproximativ cinci saptamani, de deputati, in calitate de reprezentanti ai primei Camere sesizate. Lucrarile din plenul Senatului urmeaza sa inceapa peste mai putin de patru ore, respectiv la ora 17.

Anterior votului din Senat pe aceasta propunere legislativa, social-democratii precizat ca sustin demersul, fiind vorba, practic, despre o initiativa a unui numar senificativ de deputati social-democrati, in timp ce liberalii au anuntat  cat se poate de clar – prin vocea co-presedintelui Gorghiu, ca nu sunt de acord cu pensiile alesilor locali. In urma cu scurt timp, co-presedintele ALDE a anuntat ca inca nu poate anunta cum anume vor vota membrii Aliantei, urmand sa mai existe discutii inaintea respectivului moment.

Propunerea legislativa care- odata adoptata si, ulterior, promulgata de catre seful statului- le-ar putea aduce pensii mai mari unor categorii de alesi locali vine la doar cateva zile de cand Camera- in calitate de for decizional- a votat pensiile speciale pentru parlamentari, proiectul legislativ trecand anterior de Senat.

author avatar
Cristina Stefan
86 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger