AcasăPoliticaPDL si Miscarea Populara ravnesc la voturile lui Basescu

PDL si Miscarea Populara ravnesc la voturile lui Basescu

Traian Basescu este vazut ca singurul politician capabil sa puna pe roate un partid capabil sa se afirme in acest moment pe scena politica romaneasca

In timp ce ”popularii” spera sa-l mosteneasca ”de drept” pe Traian Basescu, unii pedelistii isi fac mea culpa si nadajduiesc sa dreaga busuiocul stricat la congres.

Traian Basescu este singurul politician care poate pe roate un partid capabil sa se afirme in acest moment pe scena politica romaneasca

Lipsite de lideri carismatici, cele doua formatiuni stau tot cu gandul la Traian Basescu si la voturile pe care acesta le poate aduce. In cazul PDL-ului, crizele de independenta manifestate dupa despartirea de Basescu sunt urmate de regrete, mai mult sau mai putin asumate public. Adriean Videanu este unul dintre cei care recunoaste deschis ca divortul de Basescu nu a adus nimic bun democrat-liberalilor: ”Daca ramanea alaturi de partid, PDL crestea nu cu doua, ci cu zece procente”. Si tot Videanu spune ca Basescu a avut niste argumente sa spuna ”adio” PDL-ului, mai ales ca liderii pedelisti n-au stiut sa-i explice de ce au luat anumite decizii.

Ramasi in gratiile lui Basescu, fanii Miscarii Populare au o perspectiva mult mai roza a viitorului. Concret, ei trag nadejdea ca, odata incheiat mandatul prezidential, Traian Basescu se va pune in fruntea lor si va trage in sus noua formatiune. ”Acum exista pe esichierul politic de dreapta un lider – Traian Basescu; un grup de oameni in jurul sau care s-au mobilizat pentru a fonda o miscare de jos in sus, bazata pe valori – Miscarea Populara; un grup din ce in ce mai mare de oameni carora nu le-au iesit niste jocuri, destul de meschine; o armata de oameni inrolati politic care acum nu se mai regasesc niciunde si foarte multi oameni noi care vor sa schimbe Romania (…) Sper sa-l avem lider pe primul pentru ca a avut sistematic dreptate, sa ne bazam pe al doilea grup, sa ne ferim de al treilea grup pentru ca nu aduce nimic, sa selectam ce este de calitate din al patrulea grup”, a dat Daniel Funeriu glas sperantelor nutrite de noii populari.

[poll id=”520″]

author avatar
Simona Badulescu
273 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger