AcasăPoliticaPC si-a rezervat un loc pe scaun si unul pe scara in...

PC si-a rezervat un loc pe scaun si unul pe scara in ”expresul” PSD

Conducerea social-democratilor a validat lista finala a candidatilor pentru Parlamentul European, parafand astfel noua fratie pesedisto-pecista.

Conducerea PSD i-a cadorisit pe conservatori si pe uneperisti cu cate un fotoliu de europarlamentar

Reunit ieri la Palatul Parlamentului, Comitetul Executiv National al PSD a binecuvantat alianta electorala tripartita formata din PSD, UNPR si PC, alianta neoficializata insa. Daca in cazul UNPR, care este inca fecioara, motivele nu sunt cunoscute, in cazul PC lucrurile sunt complicate juridic. Concret,  PC este deja, impreuna cu PNL, parte dintr-un mariaj oficial – Alianta de Centru-Dreapta. Conform legii,  denuntarea ACD ar duce automat la dizolvarea USL, ceea ce inseamna ca PSD si PC nu se pot lua cu acte. Ca urmare, a rezultat un nou concubinaj politic, concretizat doar in participarea pe liste comune la alegerile pentru PE. Liste pe care PC a primit un loc eligibil (6), rezervat Mariei Grapini, plus unul ”la bataie” – 14. Dupa cum au povestit unii social-democrati la finalul Comitetului Executiv, decizia a fost luata chiar daca mai multi lideri locali ai PSD au ridicat glas impotriva aliantei cu PC-ul, data fiind proasta relatie existenta intre pesedisti si conservatori in judetele lor.

Odata convenita ordinea pe listele PSD, a ramas batuta in cuie deschiderea acestei liste de catre Corina Cretu. In ceea ce o priveste pe sotia premierului, Daciana Sarbu, aceasta a fost trecuta pe locul sapte. Reamintim ca, in conformitate cu propriile calcule, PSD mizeaza pe 13 locuri eligibile, plus inca doua semieligibile.

author avatar
Simona Badulescu
1.029 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger