AcasăPoliticaPas neasteptat al premierului neozeelandez: a decis sa demisioneze (VIDEO)

Pas neasteptat al premierului neozeelandez: a decis sa demisioneze (VIDEO)

Nimeni nu se astepta la turnura pe care avea sa o ia conferinta de presa sustinuta in debutul saptamanii de catre primul-ministru neozeelandez in exercitiu si care a ajuns sa fie concentrata in jurul unui anunt cu totul neasteptat.

Si spunem acest lucru in conditiile in care John Key – un politician apreciat in Noua Zeelanda – si-a anuntat hotararea de a parasi, dupa mai bine de opt ani de cand ocupa aceasta functie si la peste doi ani de cand fusese reales a treia oara in aceasta postura, fotoliul de premier, dar si sefia Partidului National. A invocat drept motiv pentru pasul pe care il va face, in mod concret, abia saptamana viitoare, chestiuni de ordin familial, mentionand, insa, faptul ca sotia si copiii i-ar fi fost alaturi si daca s-ar fi hotarat sa mearga mai departe pe acelasi drum.

„Acum e cel mai bine sa fac asta (…) E momentul potrivit sa ma intorc acasa”, a anuntat Key, in fata presei, decizia de a nu candida pentru al patrulea mandat de sef al Guvernului de la Wellington, la alegerile de la anul.

[youtube]R4xElHYVY68[/youtube]

Decizia anuntata in urma cu doar cateva ore vine la scurta vreme dupa ce si seful Executivului de la Roma isi anunta intentia de a parasi fotoliul de premier, pe fondul esecului referendumului privind reformele constitutionale propuse de Cabinetul Renzi.

author avatar
Cristina Stefan
159 afisari

1 COMENTARIU

  1. PE PLANETA PAMANT EXISTA, RANDUITI DE DUMNEZEU, MULTI LIDERI „SFINTI” CU DEMNITATE, CU CARACTER SI CU RESPONSABILITATE, NUMAI IN ROMANIA „LIDERII” SUNT SUB STAPANIREA DIAVOLULUI CE DISTRUG CU VEHEMENTA O NATIUNE DE CRESTINI ORTODOXI AJUTATI SI DE PREAFERICITULUI PATRIARH.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger