AcasăPoliticaParlamentarii se agata de Biserica

Parlamentarii se agata de Biserica

Fortati sa se curete rapid de pete, pentru a mai putea candida, politicienii isi pun ultimele sperante in ajutorul dat de preoti in timpul campaniei electorale. Motiv pentru care se si vanzolesc acum sa includa finantari pentru biserici in viitorul buget.

”Campioni” in domeniu sunt pesedistii, care au anuntat deja ca vor depune amendamente prin care vor cere bani pentru constructia (repararea) bisericilor. Din parohiile unde vor candida chiar ei, evident. Si asta chiar daca premierul Ciolos se tine tare si nu vrea sa includa bani destinati lacaselor de cult in bugetul pe 2016: ”Am simtit o tensiune foarte mare in societate legata de aceste lucruri (…) Raman deschis sa vad in ce fel putem colabora pe viitor cu toate cultele, pe de alta parte i-am inteles si pe cei care vor o cheltuire eficienta a banului public”.  Culmea este insa ca parlamentarii dornici sa se puna bine cu preotimea risca sa se izbeasca nu numai de Dacian Ciolos, ci si de un obstacol neasteptat – respectiv de liderul lor Liviu Dragnea. Care, dupa ce a spus raspicat ca nu vede ce motive ar avea PSD sa nu voteze bugetul, si-a avertizat colegii de partid ca ”trebuie sa se uite cu atentie” inainte de a depune vreun amendament din moment ce bugetul asumat de Ciolos ”este construit pe proiectul de buget lasat de Guvernul Ponta”.

Ponta iese din barlog

Dupa cum bine se stie, Victor Ponta s-a dat la fund imediat dupa demisia din functia de premier si nimic – nici comentariile facute la adresa sa si nici framantarile din PSD – nu l-au determinat sa iasa la lumina. Ispitit probabil de ocazia de a se duela cu succesorul sau Dacian Ciolos in viziuni bugetare (plus sansa de a-si enumera inca o data marile realizari guvernamentale), Ponta a cedat in fata perspectiva dezbaterii bugetului pe 2016. Concret, fostul premier si-a anuntat colegii ca va participa si el, luni, la sedinta grupului deputatilor PSD, motiv pentru care i-a rugat si rugat ”sa-i tina un loc” si lui. Solicitare din care se poate deduce ca Ponta si-a pierdut locul in PSD, chiar daca Liviu Dragnea sustine cu orice prilej contrariul.

author avatar
Simona Badulescu
200 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger