Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Politica » Parlamentarii n-au iertat un pas facut de Iohannis pe OUG

Parlamentarii n-au iertat un pas facut de Iohannis pe OUG

Autor:

Cu 203 voturi „pentru” si 94 “impotriva”, senatorii si deputatii au adoptat priectul de Declaratie a Parlamentului, initiat de catre liderul Camerei Superioare a Legislativului.

 

Parlament plen Narcis Pop 29 Parlamentarii n au iertat un pas facut de Iohannis pe OUGIn documentul cu privina planeaza acuzatii atat la adresa sefului statului, cat si a CSM-ului. Totul, dupa sesizarea Curtii Consitutionale pe tema Ordonantei de Urgenta 13, intre timp abrogate, dar mai ales dupa decizia formulata de catre magistratii Curtii, in chip de raspuns pe aceasta tema.

In proiectul declaratiei cu pricina se mentioneaza, negru pe alb, ca Parlamentul Romaniei <<saluta clarificarile pe care Curtea Constitutionala a Romaniei le-a adus in decizia sa din 8 februarie 2017. Declarand neintemeiate sesizarile Consiliului Superior al Magistraturii si Presedintelui Romaniei, Curtea explica, pe de o parte, cum Parlamentul poate delega Guvernului printr-o lege speciala de abilitare competenta de a emite ordonante, iar pe de alta parte, ca executivul „nu are obligatia constitutionala sau legala de a solicita avizul Consiliului Superior al Magistraturii in materia in care a legiferat, iar Consiliul Superior al Magistraturii nu are abilitarea legala de a emite un astfel de aviz”>>, dar si ca, totodata, <<califica drept neconstitutionale si inacceptabile judecatile pe care fie Presedintele Romaniei, fie Consiliul Superior al Magistraturii, fie reprezentanti ai Ministerului Public le formuleaza la adresa unor decizii si activitati ale Guvernului. Asemenea actiuni uzurpa ilegal si abuziv dreptul exclusiv al Parlamentului de a trage Guvernul la raspundere, in diferitele forme prevazute de lege si de regulamentele camerelor, pentru activitatea sa>>.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-07-2018
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!