AcasăPoliticaParlament: a inceput sedinta de plen in care se voteaza numirea lui...

Parlament: a inceput sedinta de plen in care se voteaza numirea lui Ungureanu in fruntea SIE

Sedinta de plen reunit al celor doua Camere ale Legislativului, in cadrul careia propunerea presedintelui Iohannis privind succesorul lui Teodor Melescanu la sefia Serviciului de Informatii Externe (SIE) urmeaza sa fie supusa votului parlementarilor a inceput.

E important de mentionat atat faptul ca la sedinta de marti dupa-amiaza s-a intrunit cvorumul, condica de prezenta fiind semnata de 286 de alesi- atat senatori, cat si deputati, dar si ca pentru validarea lui Ungureanu in prima functie la SIE, cea de director, sunt necesare 50 % plus unu din voturile celor prezenti in sala la momentul in care s-a trecut la vot (este vorba despre un vot secret, cu buletine-n.r). Mai precis, liberalul ungureanu are nevoie de 144 de voturi pentru a fi reconfirmat in fruntea SIE.

Asadar, in scurta vreme, Mihai Razvan Ungureanu, nominalizat zilele trecute de catre liderul de la Cotroceni pentru un nou mandat in fruntea SIE, Serviciu pe care l-a condus timp de cinci ani, respectiv intre 2007 si 2012, va afla daca are unda verde pentru a fi validat la sefia institutiei conduse, pana toamna trecuta, de Teodor Melescanu.

author avatar
Cristina Stefan
377 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger