AcasăPoliticaPaleologu si Bodea, dati afara din PNL

Paleologu si Bodea, dati afara din PNL

Criticile formulate in ultima perioada – la adresa conducerii partidului, dar si cu privire la politica PNL indeosebi legat de alegerile locale- le-au atras, din cate se vede, sanctiunea suprema si anume inlaturarea din randul formatiunii conduse de Blaga si Gorghiu.

Deputatul Theodor Paleologu, fost ministru al Culturii, dar si senatorul Cristian Bodea sunt, asadar, la un pas sa fie dati afara din partid. Momentan s-a votat excluderea lor doar in Biroul Permanent, for care s-a reunit la Parlament, in aceasta dupa-amiaza, insa pentru a fi definitiva, decizia trebue sa primeasca unda verde si in Consiliul National al formatiunii. Trebuie spus ca pana acum, niciunul dintre cei doi nu au comentat public masura luata de conducerea – a se citi BPN-ul – liberalilor.

Lunea trecuta, de exemplu, in prima conferinta de dupa localele din 5 iunie, in care PNL a iesit pe locul 3 in cursa pentru Primaria Capitalei si nu a obtinut nicio victorie la nivel de primarii de sector, Paleologu Jr. facea, pe Facebook, un comentariu deloc magulitor la adresa conducerii liberale: „La conferinta de presa de azi Alina Gorghiu si Vasile Blaga nu ne-au servit doar gogosi si mosi pe grosi, ci minciuni din cele mai sfruntate, pure negari ale evidentelor: rezultatul este extraordinar de bun, chiar cel mai bun obtinut vreodata de PNL, nimeni nu le-a cerut demisia, nimeni nu vrea congres, totul este sub control, iar la toamna vom cistiga”. De „condeiul” sau ascutit nu a scapat nici macar seniorul liberal Quintus, „taxat” tot in contextul unei declaratii privind rezultatul obtinut de liberali la recentele alegeri.

Cat despre Bodea, pe langa faptul ca a atras atentia- atat pe Facebook, cat si in emisiuni televizate -, asupra actualei politici duse de PNL, senatorul s-a remarcat in ultima perioada si pentru faptul ca nu s-a ferit sa lanseze critici inclusiv la adresa actualului al statului si fost lider al formatiunii. „Un partid in care ai voie sa vorbesti doar „in interior” (unde o fi si ala?), e un partid care are ceva de ascuns. De ce sa ai secrete fata de popor, pentru care, teoretic, existi?”, scria, tot pe Facebook, parlamentarul care, deunazi, nota urmatoarele aspecte intr-o astfel de postare acida: „Badica Iohan s-a trezit aseara, sa ne certe iara! Ca ”integritatea” nu se poate invata, da` administratia si politica, da! Acu`, nu stiu cum e cu integritatea lui, dar sigur e ca el nu poate invata politica, oricat l-ar instrui Mihalache…”, dar si „Serios! E cineva in Dealul ala capabil sa ii scrie Transformatorului un discurs din care sa intelegem unde a setat ”cel ce a fost 14 ani primar la Sibiu” limita de ”integritate” si ”invechire” in Parlament si in Politica?”.

author avatar
Cristina Stefan
125 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger