Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Politica » OUG 13. Diferenta intre prorogare si abrogare/Sefa ICCJ: Cred ca toata lumea asta isi doreste – o abrogare

OUG 13. Diferenta intre prorogare si abrogare/Sefa ICCJ: Cred ca toata lumea asta isi doreste – o abrogare

Autor:

In conditiile in care premierul a iesit public spunand ca se va renunta la ordonanta de urgenta 13/2017, cea privind modificarile aduse Codurilor, insa a adus in discutie doua variante – si anume prorogare si abrogare – pentru romanii care nu stapanesc foarte bine acesti termeni s-a impus o lamurire a acestora. Iar o astfel de explicatie a venit, duminica dimineata, chiar din directia sefei Instantei Supreme.

 

piccj 350x210 OUG 13. Diferenta intre prorogare si abrogare/Sefa ICCJ: Cred ca toata lumea asta isi doreste   o abrogareAsadar, explicand, in prima faza, care este diferenta – in acceptiune juridica – a celor doua variante enuntate, sambata seara, de catre seful Executivului, in momentul in care a preczat ca se cauta solutii astfel incat prevederile OUG 13 sa nu intre in vigoare, ulterior presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie a afirmat, cat se poate de clar: “cred ca toata lumea asta isi doreste- o abrogare”.

“Prorogare – in sens comun si in sens juridic – inseamna amanare. Prin urmare, o prorogare n-ar face altceva decat sa prelungeasca termenul de 10 zile de intrare in vigoare a dispozitiilor privind modificarea Codului Penal”, a explicat Tarcea. Cand vine vorba de abrogare, lamurirea semantica oferita de catre sefa Curtii Supreme este urmatoarea: “in momentul in care va intra in vigoare actul de abrogare, Ordonanta 13 isi va inceta efectele din toate punctele de vedere”.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 24-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!