AcasăPoliticaOrban vrea sa-l execute pe Ponta cu mana social-democratilor

Orban vrea sa-l execute pe Ponta cu mana social-democratilor

Ludovic Orban si-a pus in cap sa-l inlature pe Victor Ponta de la sefia Guvernului

Pentru ca liberalii au ramas imuni la apelul sau, Ludovic Orban a schimbat placa si le-a cerut social-democratilor sa puna umarul la debarcarea lui Victor Ponta din fruntea Guvernului.

Ludovic Orban si-a pus in cap sa-l inlature pe Victor Ponta de la sefia Guvernului
Premierul Victor Ponta, bagat in corzi de un deputat PNL
Vasile Bleotu este convins ca PSD se descurca foarte bine si fara sustinerea liberalilor

Din pozitia de premier, Victor Ponta isi incalca sistematic toate angajamentele electorale, sustine deputatul PNL, mentionand ca acesta este motivul principal pentru care seful Executivului trebuie sa plece.  In sprijinul afirmatiilor sale, Ludovic Orban a oferit o serie de exemple din care, in opinia lui, reiese clar ca liderul PSD si-a tradat electoratul. ”Eu am cerut demisia lui Ponta inca din momentul in care a semnat protocolul privind pactul de coabitare cu Traian Basescu. (…) Te duci frumusel si pe sestache, fara sa anunti public, fara niciun fel de prevenire, te duci si semnezi un pact de coabitare cu dusmanul celor care te-au votat, iar noi aflam de pactul respectiv cand Basescu i l-a inmanat presedintelui Parlamentului European?”, a mai punctat liberalul.

PNL, amendat de alegatori

In context, Ludovic Orban si-a exprimat din nou temerile legate de soarta partidului pe care-l reprezinta. ”Mie imi pasa mai putin de PSD, mie imi pasa in primul rand de Partidul National Liberal. M-ar durea ca PNL sa fie perceput de alegatori ca un partid care nu-si respecta angajamentele. (…) Dupa opinia mea, trebuie sa prevenim erodarea USL si pierderea increderii cetatenilor. De aceea trebuie sa ne intoarcem la angajamentele electorale si, dupa parerea mea, premierul Victor Ponta trebuie schimbat. Multe din lucrurile facute de domnia sa, dupa alegerile parlamentare, in functia de prim-ministru, au fost de natura a eroda masiv increderea populatiei in alianta dintre PNL si PSD”, a conchis deputatul liberal.

PSD, pregatit sa guverneze singur

Chiar daca nu vor sa rupa in acest moment intelegerea cu liberalii, social-democratii sunt ferm convinsi ca ar putea conduce tara si fara PNL. ”PSD-ul poate sa guverneze si singur la cati aliati poate sa atraga acuma de la traseistii astia politici”, a declarat deputatul PSD Vasile Bleotu, citat de site-ul pesurse,  precizand ca tensiunile din USL pot fi aplanate doar de Victor Ponta si Crin Antonescu.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
268 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger