AcasăPoliticaOprescu nu vrea sa se intepe in ”ariciul” lui Dragnea

Oprescu nu vrea sa se intepe in ”ariciul” lui Dragnea

Considerat drept unul dintre castigatorii descentralizarii, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, nu pare incantat de proiectul schitat de Liviu Dragnea pentru care Guvernul isi va angaja raspunderea in Parlament.

Cand vine vorba de descentralizare, Sorin Oprescu si Liviu Dragnea (foto jos) au viziuni diferite
Liviu Dragnea

Descentralizare pe vorbe nu prea merge, sustine primarul general, mentionand ca i-a cerut vicepremierului sa transfere si resursele financiare catre autoritatile locale. ”Acum vreo doua saptamani am discutat cu Liviu Dragnea variante: regiunea Bucuresti, cum va fi regiunea metropolitana. I-am spus: «Daca descentralizati fara resurse, e degeaba» (…) Metroul nu este inca la mine. Il iau, dar nu numai managementul si mangaiatul pe cap al domnului Radoi (Ion Radoi, liderul de sindicat – n.r.). Il iau cu tot cu investitii si ma ocup de gaura”, a povestit Oprescu. Totodata, acesta a precizat ca a avut mai multe convorbiri pe tema si cu Victor Ponta, dar ca  premierul ”l-a luat in gluma”.

”Eu nu am chef sa strivesc ariciul cu fundul meu. Descentralizarea trebuie facuta cu parcimonie”, a mai spus primarul general. La drept vorbind, nu este prima data cand Oprescu le da peste nas guvernantilor cand vine vorba de descentralizare sau regionalizare. In urma cu cateva lui, edilul le transmitea acestora ca nu va accepta ca Bucurestiul sa dispara ”printr-o hotarare politica”.

author avatar
eNational
803 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger