AcasăPoliticaOprea: Nimeni nu este mai presus de lege!

Oprea: Nimeni nu este mai presus de lege!

Gabriel Oprea raspunde acuzatiilor referitoare la accidentul in care si-a pierdut viata politistul Bogdan Gigina

Vicepremierul Gabriel Oprea spune ca acuzatia referitoare la utilizarea echipajului de insotire “fara temei legal” este doar o “speculatie complet nefondata”.

Gabriel Oprea raspunde acuzatiilor referitoare la accidentul in care si-a pierdut viata politistul Bogdan Gigina

Gabriel Oprea a declarat ca s-a abtinut de la orice comentariu public inainte de inmormantarea politistului care si-a pierdut viata in accidental din seara zilei de 20 octombrie din respect pentru familie: “Am ales sa fiu alaturi de familia lui Bogdan Gigina, sa nu cedez tentatiei de a oferi declaratii care ma puteau disculpa public in raport cu acuzatiile iresponsabile ale unor lideri politici sau speculatiile vehiculate cu cinism (…) Am ales sa acord prioritate faptului ca MAI, structurile subordonate pun la dispozitia Parchetului cu promptitudine toate informatiile solicitate. Accidentul s-a petrecut in seara de 20 octombrie, in timpul unei deplasari in scop profesional”. Ministrul a povestit si ca nu a stiut pe loc de accident, dar imediat dupa ce a aflat a pus mana pe telefon si a cerut sa fie trimis de urgenta SMURD-ul. “In ceea ce ma priveste, speculatiile potrivit carora in activitatea mea as fi incalcat legea sau as fi utilizat dispozitivul de insotire in trafic fara temei legal, va asigur ca acestea sunt complet nefondate”, a conchis Gabriel Oprea.

Liberalii nu se lasa convinsi

“Vicepremierul Oprea nu a clarificat nimic, premierul Ponta l-a atacat pe presedinte. In fata tandemului Ponta-Oprea ne vom mentine pozitia pana la capat. Cerem demisia amandurora. Cer presedintelui PSD sa le retraga sprijinul politic premierului si vicepremierului”, a iesit la un nou atac Catalin Predoiu, imediat dupa explicatiile date public de Oprea. Mai mult, prin vocea co-presedintilor Alina Gorghiu si Vasile Blaga, liberalii au anuntat ca vor depune, la Senat, o motiune simpla impotriva ministrului Gabriel Oprea si vor cere audierea acestuia in Comisia de aparare senatorial, iar la Camera Deputatilor vor solicita infiintarea unei comisii care sa ancheteze cazul.

Dragnea s-a spalat pe maini de toata afacerea

Intrebat daca Gabriel Oprea ar trebui sa demisioneze, Liviu Dragnea a aruncat pisica in curtea lui Victor Ponta. “Intrebarea despre demisie trebuie sa fie adresata domnului Gabriel Oprea. Intrebarea despre daca va fi demis trebuie adresata premierului Victor Ponta”, a decretat scurt liderul PSD. In context, Dragnea l-a criticat voalat si pe Oprea, afirmand ca situatia ar fi fost mai putin tensionata daca ministrul implicat iesea mai repede la rampa. “Cred ca au trecut prea multe zile si nu s-au spus lucruri. Dupa parerea mea, asta este cea mai mare greseala care a fost facuta in ceea ce priveste comunicarea”, a apreciat Liviu Dragnea.

Oprea, sfatuit sa demisioneze

Presedintele Klaus Iohannis a declarat ca a avut o discutie cu vicepremierul Gabriel Oprea, cu privire la accidentul in care si-a pierdut viata politistul Bogdan Gigina, precizand ca l-a sfatuit pe acesta sa demisioneze. „Avand in vedere ca opinia publica este foarte preocupata de evenimentele de saptamana trecuta — accidentul care a avut loc si, din nefericire, a si murit un politist, am avut o discutie in cursul acestei seri cu domnul Gabriel Oprea.  L-am sfatuit sa-si dea demisia”, a afirmat seful statului, precizand ca Oprea nu a stiut sa gestioneze aceasta situatie, comunicarea fiind „dezastruoasa”.

author avatar
Simona Badulescu
135 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger