AcasăPoliticaOprea, intrevedere la Washington: Seful MAI si procurorul general al SUA au...

Oprea, intrevedere la Washington: Seful MAI si procurorul general al SUA au semnat un acord

Aflat dincolo de Ocean, vicepremierul pentru securitate nationala a fost primit, la Washington, de procurorul general al Statelor Unite.

In cadrul intrevederii, Gabriel Oprea si Loretta Lynch au abordat, printre altele, teme ce tin de dezvoltarea Parteneriatului Strategic dintre cele doua tari, de securitatea regionala si cooperarea in sfera justitiei, si au semnat, anunta MAI, „Acordul dintre Romania si SUA privind intensificarea cooperarii in prevenirea si combaterea infractiunilor grave”.

Vicepremierul a explicat in ce anume consta importanta parafarii acestui demers. „Prin incheierea acestui acord, Romania indeplineste inca un criteriu tehnic necesar pentru indeplinirea conditiilor Programului Visa Waiver, in procesul de liberalizare a acordarii vizelor pentru cetatenii romani care calatoresc in Statele Unite ale Americii”, a precizat ministrul de Interne in legatura cu demersul ce reglementeaza, printre altele, prevenirea si investigarea unor infractiuni de terorism.

La intalnirea desfasurata in capitala Statelor Unite, desfasurata in prima zi a acestei saptamani, au participat si noul ambasador al Romaniei in SUA, George Maior, precum si seful Politiei Romane, chestorul general Petre Toba.

foto: MAI

201 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger