AcasăPoliticaOprea explica de ce nu demisioneaza: "nu sunt vinovat si, prin urmare,...

Oprea explica de ce nu demisioneaza: „nu sunt vinovat si, prin urmare, voi continua activitatea in cadrul Guvernului”

Desi presedintele Iohannis l-a sfatuit sa demisioneze, ca urmare a ceea ce seful statului a catalogat a fi o comunicare „catastrofala” in cazul accidentului in care a murit un politist din coloana oficiala a vicepremierului, Gabriel Oprea a anuntat cat se poate de clar ca nu va lua in calcul aceasta varianta, pentru faptul ca nu se considera vinovat de cele intamplate.

La scurta vreme dupa ce liderul de la Cotroceni a facut, seara trecuta, o serie de precizari in privinta unei discutii pe care a avut-o cu Gabriel Oprea, cu privire la accidentul soldat cu moartea tanarului politist Gigina, prilej cu care, a anuntat Iohannis, l-a indrumat sa ia in calcul varianta de a renunta sa mai faca parte din Executiv, vicepremierul a oferit un punct de vedere, ca reactie la declaratia sefului statului.

Oprea a reiterat faptul ca in acest caz se desfasoara o ancheta, menita sa scoata la iveala adevarul celor intamplate, sustinand ca „respectarea legii este mai importanta decat jocurile politice sau de imagine” si ca in ceea ce il priveste „lucrurile sunt clare: nu sunt vinovat si, prin urmare, voi continua activitatea in cadrul Guvernului”.

Nu in ultimul rand, vicepremierul a explicat – in acelasi comunicat -faptul ca l-a informat deja pe seful statului despre decizia sa, alegand sa faca, ulterior, si precizari publice pe aceasta tema.

Va prezentam, integral, precizarile lui Gabriel Oprea:

„In cursul intalnirii de la Cotroceni, din aceasta seara, presedintele Klaus Iohannis m-a sfatuit, intr-adevar, sa iau in considerare varianta demisiei din Guvern, ca urmare a modului in care a fost gestionata comunicarea pe durata ultimelor zile.

Consider ca implicatiile acestor declaratii nu sunt institutionale, ci exclusiv de natura politica.

Sfatul transmis de presedintele Klaus Iohannis poate fi pus in contextul optiunilor exprimate frecvent de domnia sa in ceea ce priveste culoarea politica a Guvernului. Cu toate acestea, consider ca, indiferent de situatie, oportunitatea unei demisii tine intotdeauna de adevar si de lege. In acest moment, exista o ancheta penala in curs si cel mai important lucru pentru mine, pentru colegii din Minister, pentru familia lui Bogdan Gigina este sa se afle adevarul.

O demisie la acest nivel de responsabilitate si, implicit, asumarea unei vinovatii care nu exista, nu pot fi nici monede de schimb politic si nici artificii mediatice. Intr-un stat de drept, respectarea legii este mai importanta decat jocurile politice sau de imagine, iar eu voi respecta legea de fiecare data.

Asadar, in ceea ce ma priveste, lucrurile sunt clare: nu sunt vinovat si, prin urmare, voi continua activitatea in cadrul Guvernului.

L-am informat pe domnul Presedinte, informez si opinia publica, cu privire la atitudinea mea, consecventa, de a asigura stabilitatea politica a guvernului din care fac parte, de a-mi pastra cuvantul dat.

Il asigur pe presedintele Klaus Iohannis ca relatia institutionala va continua in parametri firesti, ca UNPR va continua sa sustina proiectele Presedintelui Romaniei privind securitatea nationala, la fel cum va continua sa sustina Guvernul condus de Victor Ponta.

Dincolo de emotia publica, consider ca oamenii de stat au obligatia sa dea curs in primul rand ratiunii si sa se raporteze intotdeauna la lege”.

Presedintele a vrut sa primeasca „explicatii suplimentare”

„Avand in vedere ca opinia publica este foarte preocupata de evenimentul de saptamana trecuta, accidentul care a avut loc si, din nefericire, a murit un politist care s-a aflat la datorie, am avut o interventie ieri si in continuare, astazi, l-am invitat pe vicepremierul Oprea la o discutie, fiindca am dorit sa primesc lamuriri si explicatii suplimentare. Am avut aceasta discutie in cursul acestei seri. L-am sfatuit pe domnul vicepremier Oprea sa-si dea demisia”, a anuntat Iohannis, de la Cotroceni, incadrand „intreaga comunicare pe acest accident” sub termenul „catastrofala”.

119 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger