AcasăPoliticaOprea, dupa consultarile de la Cotroceni: UNPR propune ca bugetul de minimum...

Oprea, dupa consultarile de la Cotroceni: UNPR propune ca bugetul de minimum 2% pentru Armata sa fie aplicat chiar din 2016

Liderul UNPR a precizat ca l-a anuntat pe seful statului si ca urmeaza sa discute si cu premierul pe marginea propunerii ca marirea alocarii bugetare pentru Armata sa fie aplicata inca de anul viitor, si nu din 2017, cum se are in vedere la acest moment.

Gabriel Oprea a condus, luni, delegatia Uniunii la consultarile avute, la Cotroceni, cu seful statului, pe marginea unui posibil acord al partidelor parlamentare privind asigurarea finantarii Armatei cu minimum 2% din PIB. „UNPR-ul saluta initiativa domnului presedinte Iohannis de a semna un acord cu toate partidele parlamentare pentru a acorda Armatei, din anul 2017, un buget de minim 2% pentru urmatorii 10 ani. Pozitia UNPR cred ca nu surprinde pe nimeni”, a anuntat liderul Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei.

Oprea a amintit ca i-a propus deja presedintelui si ca urmeaza sa discute si cu seful Guvernului, dar si cu partenerii din actuala coalitie de guvernare, despre posibilitatea ca aceasta marire a finantarii acordate Apararii sa fie aplicata inca de anul viitor. „Mai mult decat atat, i-am propus domnului presedinte Iohannis, vom propune si primului- ministru, partenerilor din coalitia de guvernare, ca acest lucru – adica bugetul de minimum 2% – sa-l facem chiar din 2016. Orice zi castigata in plus reprezinta mai multa siguranta pentru romani”, a declarat Gabriel Oprea.

Nu in ultimul rand, vicepremierul a anuntat ca armata are nevoie de o sporire a finantarii, cu atat mai mult in contextul actual, la nivel de securitate regionala si mondiala. „Armata romana are nevoie de acest buget, mai ales in actualul context de securitate mondiala, regionala, are programe majore de inzestrare”, a adaugat ministrul de Interne, amintind doar trei dintre acestea: avioanele multirol, modernizarea fregatelor sau baza 99 de la Deveselu.

Reprezentantii UNPR s-au numarat printre membrii partidelor parlamentare care au fost, luni, la Cotroceni, la consultarile convocate de catre seful statului privind incheierea unui acord politic in vederea asigurarii unei finantari de 2% din PIB pentru bugetul Armatei. Din delegatia UNPR au mai facut parte si edilul sectorului 2 al Capitalei, Neculai Ontanu, precum si senatorul Ion Toma, Catalin Chereches primarul orasului Baia Mare, precum si deputatii Florin secara si Liviu Codirla.

131 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger