AcasăPoliticaOprea continua sa se apere si sustine ca se gandeste la varianta...

Oprea continua sa se apere si sustine ca se gandeste la varianta demisiei: „M-am simtit hartuit”

Cazul Gigina si rezultatul votului din Senat, in privinta cererii DNA pe numele lui Gabriel Oprea continua sa suscite interesul opiniei publice. Continuand sa spuna ca se simte nevinovat, dar si ca s-a simtit hartuit, fostul minsitru sustine, mai nou, ca nu exclude varianta unei demisii din Parlament.

Pe langa cele doua clarificari pe care a tinut sa le faca, via Facebook, in cursul dupa-amiezii trecute, din care reiesea ca oricum, penste doar cateva luni, odata cu incheierea mandatului de senator, va ramane fara imunitate parlamentara, fostul vicepremier Oprea a mai avut, seara trecuta, o interventie – de aceasta data televizata- pe acelasi subiect, al votului din Senat.

De aceasta data, fostul ministru de Interne a declarat ca regreta ca nu a procedat ca la precedenta cerere formulata de procurori pe numele sau- cea privind suspiciunea de abuz in serviciu, cand a cerut colegilor sa incuviinteze solicitarea procurorilor, de a incepe urmarirea penala. „M-am simtit hartuit (…) S-a spus ca veneam de la restaurant, ca eram cu… (…) La prima acuzatie de abuz, eu m-am dus si am spus ‘vreau sa fiu cercetat, nu am nevoie de sprjinul colegilor’. (…) Eu am simtit ca sunt tinta politica. (…) S-a cerut demisia mea (…) Este greu, si eu am familie. E greu, este sfasietor, este greu momentul in care stii ca esti nevinovat si esti acuzat permanent. (…) Aceasta drama este folosita in mod politic(…) Cred ca a fost o greseala, m-am simtit hartuit si am acceptat sprijinul colegilor. (…) Cred ca am cedat si am acceptat acest vot, a fost din partea tuturor partidelor politice”, a sustinut Oprea, seara trecuta, la Antena 3.

Avand in vedere ca, desi a ramas cu imunitate, ar mai avea o optiune, aceea de a-si prezenta demisia din Legislativ, intrebat in acest sens, Oprea a dat urmatorul raspuns: „Ma gandesc la aceasta varianta (a demisiei-n.r)”.

Va amintim ca luni seara, in Senat, au fost 73 de voturi „impotriva” si 45 „pentru” in urma votului privind solicitarea procurorilor DNA, care voiau unda verde in vederea inceperii urmaririi penale a fostului sef al MAI, in cazul mortii tanarului politist Bogdan Gigina. Acesta a pierit, la doar 28 de ani, in octombrie anul trecut, dupa ce a cazut cu motocicleta Politiei, cu care insotea dispozitivul auto in care se afla Oprea. Suspiciunea in cazul de fata este de ucidere din culpa, din care au precizat procurorii, la momentul formularii cererii adresate Camerei Superioare a Legislativului.

Cititi si: Cele doua clarificari ale lui Oprea, dupa reactiile starnite de votul din Senat

Kovesi, despre votul senatorilor in cazul Oprea: O mama ramane sa astepte

DNA, dupa votul in cazul Oprea: “are drept consecinta blocarea anchetei penale”

105 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger