AcasăPoliticaOprea: Am avut una dintre cele mai linistite campanii electorale

Oprea: Am avut una dintre cele mai linistite campanii electorale

Pe baza datelor centralizate pana la aceasta data, ministrul de Interne a anuntat, vineri, ca nu au fost semnalate incidente grave pe durata acestei campanii electorale, catalogand-o drept „una dintre cele mai linistite” de pana acum.

In comparatie cu precedenta campanie pentru prezidentiale, numarul incidentelor a fost de cinci ori mai mic – 182, fata de 937, cate au fost inregistrate in 2009, a mentionat Gabriel Oprea. „In ceea ce priveste asigurarea climatului de ordine publica, asa cum va spuneam si la ultima noastra intalnire pe tema alegerilor, am avut una dintre cele mai linistite campanii electorale”, a concluzionat vicepremierul Oprea, in cadrul unei videoconferinte organizate vineri, la sediul MAI.

Majoritatea situatiilor sesizate oamenilor legii au fost legate de afisajul electoral. Pe durata campaniei electorale pentru scrutinul prezidential din noiembrie au fost aplicate amenzi de 46.100 de lei, fiind constatate 58 de infractiuni, pentru care sunt cercetate 25 de persoane. Un numar semnificativ mai mic, fata de precedenta campanie electorala pentru prezidentiale, cand au fost cercetate 194 de persoane, a mai precizat ministrul de Interne.

137 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger